Το Σάββατο 11 Νοέμβρη, σε μία κατάμεστη αίθουσα του Σήματος, όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφιών και μαρτυριών της Εξέγερσης, πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό Νοέμβρη του 1973.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο βίντεο για τη δικτατορία και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, το οποίο είχε επιμεληθεί η συντρόφισσα Μαρία Δανιήλ. Στη συνέχεια, εκ μέρους της Πορείας, ο σύντροφος Παναγιώτης Αργυράκης μίλησε για την επικαιρότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου, σήμερα που ο λαός και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά, δημοκρατικά και μορφωτικά τους δικαιώματα, την ώρα που οι καπνοί του πολέμου φουντώνουν στην περιοχή μας και η εξάρτηση και η υποτέλεια της χώρας μας βαθαίνει διαρκώς.

Στη συνέχεια μίλησαν οι σύντροφοι Ιωσήφ Σταυρίδης, Αντώνης Παπαδόπουλος και Πέτρος Κουφοβασίλης, στελέχη του Μ-Λ ΚΚΕ που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως και δεκάδες σύντροφοι που συμμετείχαν στον ξεσηκωμό, συμβάλλοντας με τη δράση τους στην κατεύθυνση που τελικά κυριάρχησε στο Πολυτεχνείο.

Ο σύντροφος Ιωσήφ Σταυρίδης αναφέρθηκε στο διεθνές πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη, καθώς και στην πάλη ανάμεσα στις δύο γραμμές που εκφράστηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο. Ο σύντροφος Αντώνης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και μαρτυρίες στη μεγάλη αντιπαράθεση που έγινε τις τρεις μέρες της λαϊκής εξέγερσης ανάμεσα στην επαναστατική γραμμή που πρέσβευαν οι μαρξιστές-λενινιστές και άλλοι συνεπείς αντιφασίστες αγωνιστές, που τελικά κυριάρχησε, και τη συμβιβαστική γραμμή του ρεβιζιονισμού που από την πρώτη στιγμή πάλεψε για την «απαγκίστρωση» από το Πολυτεχνείο, ενάντια στην κατάληψη και τα αντιιμπεριαλιστικά, αντιφασιστικά συνθήματα. Ο σύντροφος Πέτρος Κουφοβασίλης αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο ρόλο του πυρήνα των μαρξιστών-λενινιστών στη σχολή Καλών Τεχνών, στην πλούσια δράση του και την ενεργή συμμετοχή του στην Εξέγερση, μέσα από την αναγραφή των πανό, των συνθημάτων και των τρικ, που είχαν τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή στον Νοέμβρη.

Το λόγο πήραν αργότερα σύντροφοι και συντρόφισσες του Μ-Λ ΚΚΕ που συμμετείχαν στα γεγονότα της Εξέγερσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως φοιτητές ή ως εργάτες, περιγράφοντας με άμεσο και ζωντανό τρόπο τα γεγονότα, αναδεικνύοντας τον επιζήμιο ρόλο του ρεβιζιονιστικού ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού, καθώς και των αστικών δυνάμεων και αντιπαραβάλλοντας σε αυτόν τη μεγάλη και καθοριστική συμβολή του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που οι τοποθετήσεις προκάλεσαν συγκίνηση, αγωνιστική ανάταση, ακόμη και γέλιο.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης που έγινε από το σύντροφο Αντώνη Παπαδόπουλο, έγινε αναφορά στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «ζει καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια 50 και 100 Πολυτεχνεία», ενώ κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πλαισιώσουν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, καθώς και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη.