Οι συνεργασίες των αμερικάνικων πανεπιστημίων με το φασιστικό κράτος του Ισραήλ πυροδότησαν έναν πρωτοφανή -για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια- ξεσηκωμό υπέρ του ηρωικού αγώνα των Παλαιστινίων. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, με τις πρώτες αντιδράσεις να ξεκινάνε από το Columbia και με τα Yale και Harvard να ακολουθούν μαζί με δεκάδες άλλα -μόνο στην Αμερική. Παρά το όργιο καταστολής που εξαπολύθηκε απέναντι στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν, τις συλλήψεις ακόμα και καθηγητών ή τις απειλές -όπως αυτές της διοίκησης του Columbia- το αίσθημα αλληλεγγύης στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης. Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στη Γάζα έχει πλέον πάρει παγκόσμια χαρακτηριστικά, καθώς μια σειρά μεγάλων πανεπιστημίων βρίσκονται πλέον σε αναβρασμό με το πανεπιστήμιο της Σορβόννης να αναγκάζεται έπειτα από επεισόδια ωμής καταστολής απέναντι σε φοιτητές που διαδήλωναν για τη Γάζα, να εκκενώσει τα αμφιθέατρα υπό το φόβο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η κυρίαρχη αστική προπαγάνδα, που θέλει να μας «εκπολιτίσει» και να τα κάνουμε όλα όπως η Αμερική, θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσει. Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που κατά τ’ άλλα δεν έχουν την αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια, πληρώνουν δίδακτρα, έχουν ακόμα πιο εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών, πειθαρχικά, όρια σπουδών, αστυνόμευση κι όλα όσα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει στις σχολές μας, τελικά δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τη νέα γενιά και τους λαούς παγκοσμίως από το να μιλάνε για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, να διαδηλώνουν και να μιλάνε για τον ηρωικό αγώνα που διεξάγεται εκεί.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών στην Αμερική, τον Καναδά και σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου που ξεσηκώνονται απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, καταγγέλλουν τα φρικτά εγκλήματα του ισραηλινού φασισμού και διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό.