Όσα ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε πριν 4 χρόνια και υποσχόταν στη νεολαία σήμερα έχουν καταρρεύσει. 4 χρόνια μετά αποδείχθηκε, όπως λέγαμε όλη αυτή την περίοδο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αμαυρώνοντας την έννοια της αριστεράς, ακολούθησε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, την πολιτική υποταγής στους ξένους δυνάστες και είναι αυτός που ουσιαστικά έστρωσε το δρόμο στην επάνοδο της ΝΔ, στη συνολική ενίσχυση ενός αντιδραστικού και ακροδεξιού ρεύματος.

Δεν μπορούν να μιλάνε για τη νεολαία και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όλοι αυτοί, που, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας μνημόνια εδώ και δέκα χρόνια, οδήγησαν 500.000 νέους στη μετανάστευση και άλλους εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία. Όσοι καταφέρνουν να πιάσουν δουλειά καλούνται σήμερα να δουλέψουν με πολύ πιο άθλιους όρους, με πολύ λιγότερα δικαιώματα και μισθούς πείνας. Στόχος όλων των αστικών κομμάτων είναι οι νέοι εργαζόμενοι να είναι τα εύκολα θύματα στα χέρια των εργοδοτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν, εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν στις 8 Ιούλη την ίδια βάρβαρη πολιτική, με περισσό θράσος και υποκρισία αναφέρονται στη νέα γενιά, την οποία ρήμαξαν με την πολιτική τους.

Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για «την Ελλάδα των πολλών», την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της νεολαίας βιώνει τις τραγικές συνέπειες των βάρβαρων μέτρων που ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνησή του. Αποτελεί πρόκληση να σέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της αριστεράς στον βούρκο των μνημονίων και της υποδούλωσης στον ιμπεριαλισμό και το μεγάλο κεφάλαιο, δυσφημώντας ιδιαίτερα στη νέα γενιά τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα της πραγματικής αριστεράς. Αποτελεί πρόκληση για τη νεολαία να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι κατά τη διακυβέρνηση του κόμματός του μειώθηκε η ανεργία και δόθηκαν ευκαιρίες στους νέους. Αυτοί οι νέοι που αναφέρει στοιβάζονται κατά χιλιάδες στις ουρές του ΟΑΕΔ, ενώ οι ευκαιρίες που δόθηκαν αφορούν στην ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, από την οποία ένας στους τρεις μισθωτούς σήμερα στη χώρα μας αμείβεται με 300 ευρώ και σε άθλιες συνθήκες εργασίας.

Στην ουσία της πολιτικής τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, παρά τα ψεύτικα διλήμματα με τα οποία προσπαθούν να παραπλανήσουν τους νέους. Παρά τις αντιδεξιές κορώνες, η πολιτική του Τσίπρα μόνο δημαγωγικά διαφέρει από αυτά που υπόσχεται για τη νέα γενιά ο Μητσοτάκης.

Τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έχει υποστεί ιδιαίτερα ισχυρά πλήγματα. Για τους μαθητές και τους φοιτητές της χώρας μας όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως, αντιθέτως βιώσαν ακόμη πιο σκληρά την όξυνση των ταξικών φραγμών και περαιτέρω εμπόδια στο δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Παρουσιάζεται σήμερα, ποιος ; ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιστής της δημόσιας παιδείας! Αυτός που ακολούθησε κατά γράμμα τις επιταγές των μνημονίων! Που οδήγησε σε συγχώνευση και κλείσιμο σχολεία και πανεπιστήμια, που έφερε το νόμο Γαβρόγλου, που δεν διαφέρει σε τίποτα από τους νόμους των προκατόχων του, στοχεύοντας στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στη δημιουργία μαθητών και φοιτητών πολλών ταχυτήτων και στερώντας από χιλιάδες νέους το δικαίωμα στη μόρφωση. Όσοι ήταν αυτά τα χρόνια στα σχολεία και στα αμφιθέατρα και όχι στα κολέγια, έζησαν την αντιεκπαιδευτική πολιτική στο πετσί τους. Μια πολιτική υποχρηματοδότησης, με σχολεία χωρίς καθηγητές, με αίθουσες χωρίς θέρμανση και εγκαταστάσεις ακατάλληλες, με χιλιάδες φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων να μην έχουν το δικαίωμα σε δωρεάν σίτιση και στέγαση, και τα μέχρι πρότινος συγγράμματα να αντικαθίστανται από φωτοτυπίες. Από την άλλη, οι σπουδές εντατικοποιήθηκαν περισσότερο, ενώ τα πτυχία υποβαθμίστηκαν κι άλλο, στα μεταπτυχιακά όλων των πανεπιστήμιων μπήκαν δίδακτρα και οι νέοι οδηγήθηκαν να κυνηγάνε, έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, συνεχώς σεμινάρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να ξεφύγουν από την ανεργία. Θεσμοθετήθηκε ακόμα η μαθητεία, η πιο βάρβαρη δηλαδή εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας.

Αυτή η σε εισαγωγικά εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει σήμερα τη ΝΔ και της δίνει τον αέρα να μιλάει για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που κατακτήθηκε με μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες της νεολαίας και του λαού, θέλοντας να χτυπήσει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των φοιτητών να συζητούν, να οργανώνονται και να αποφασίζουν ελεύθερα.

Από την άλλη, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται με τη φόρα που της έδωσε η πολιτική του Σύριζα για να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει. Πώς φαντάζεται τους νέους ο Μητσοτάκης την επόμενη μέρα; να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα, με το οχτάωρο να είναι πια ξεπερασμένο και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα να αποτελούν «πολυτέλεια», ενώ δε δίστασε να ξεστομίσει ξεδιάντροπα πως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών προορίζονται μονάχα για να γίνουν ψυκτικοί και τεχνίτες, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πλήρη ευθυγράμμιση του κόμματός του με τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου. Ουσιαστικά θέλει τη νεολαία έρμαιο στα νύχια και τις ορέξεις των εργοδοτών.

Για το Μ-Λ ΚΚΕ, το μέλλον της νεολαίας είναι έξω από τα μνημόνια και την πολιτική τους. Θέλουν τη νέα γενιά υποταγμένη και με σκυμμένο το κεφάλι. Τους λέμε πως δεν θα τους αφήσουμε. Η προοπτική της νεολαίας βρίσκεται στους ανυποχώρητους, μαζικούς και ενωτικούς αγώνες. Στην οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα μαθητικά συμβούλια. Κόντρα στις σειρήνες της συναίνεσης και της υποταγής των κυρίαρχων αστικών κομμάτων. Για μας, η θέση της νεολαίας βρίσκεται στους λαϊκούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες. Γι’ αυτό καλούμε τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που αναφέρονται στην αριστερά και ταυτόχρονα υπονομεύουν τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα κόμματα που πίσω από την ψευτοεπαναστατική λογοκοπία κρύβουν την έλλειψη πίστης στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, που ενισχύεται ιδιαίτερα στη νέα γενιά στη βάση του αντικομμουνισμού και της διαστρέβλωσης της ιστορίας, εμείς καλούμε τη νεολαία να αγωνιστεί σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό.

Απέναντι στα ψευτοαριστερά και μηδενιστικά ιδεολογήματα που σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, εμείς καλούμε τη νεολαία να εμπνευστεί από τους ηρωικούς αγώνες και τις επαναστατικές παραδόσεις του κινήματός μας. Από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ. Από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους αγώνες της μεταπολίτευσης. Από τους χιλιάδες νέους που έδωσαν τη ζωή τους στα ένδοξα πεδία των μαχών, τις φυλακές και τα ξερονήσια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τη νεολαία να αντλήσει δύναμη και θάρρος από τους αγώνες των λαών ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση. Να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις. Να βρει την αισιοδοξία και την ελπίδα που γεννιέται καθημερινά στους αγώνες της. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη καλούμε τη νεολαία να ενισχύσει τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα, τη φωνή της πραγματικής αριστεράς.

Στηρίξτε-ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ!