Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές κυβερνήσεις κάτω από τις επιταγές των ΗΠΑ και της ΕΕ και για την εξυπηρέτηση αλλότριων και εχθρικών προς τον λαό συμφερόντων, εμπλέκουν τη χώρα σε πολέμους και εγκληματικούς νατοϊκούς σχεδιασμούς. Όμως η εμπλοκή της Ελλάδας στα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά, δεν αφορά απλά μια ακόμη τέτοια επιχείρηση.

Η αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» σε ένα πεδίο που επι της ουσίας εξελίσσεται ένας πόλεμος με πυραύλους και drowns και η ανάληψη της διοίκησης της στρατιωτικής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» της ΕΕ, συνιστά ένα νέο, αναβαθμισμένο βήμα εμπλοκής της χώρας σε ένα θερμό μέτωπο. Πολύ περισσότερο αποτελεί μια επικίνδυνη τυχοδιωκτική ενέργεια, μια περίοδο μάλιστα που οι παγκόσμιες ανακατατάξεις και οι διεθνείς ανταγωνισμοί προμηνύουν ένταση και διεύρυνση των πολεμικών συρράξεων, ενώ απειλούν με γενικότερη ανάφλεξη περιοχές όπως αυτή της Μέσης Ανατολής.

Πιο απλά, σε σχέση με προηγούμενες αποστολές στις οποίες τα ελληνικά σώματα είχαν κατά βάση επικουρικό ρόλο, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» εντάχθηκε σε ένα πολεμικό πεδίο στο οποίο, εκτός από πομπός, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει και δέκτης πυραυλικών επιθέσεων. Με άμεσους κινδύνους για τις ζωές των 200 ένστολων που υπηρετούν στο πλοίο, αλλά και με σοβαρές συνέπειες που εγκυμονεί ένα τέτοιο περιστατικό εμπλοκής για τον ελληνικό λαό.

Η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά, όπως και των πλοίων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, δεν έχει να κάνει με κανενός είδους εθνικό συμφέρον. Ακόμη και για αυτούς που μιλούν για «ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο» των ποντοπόρων πλοίων, υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι ελληνικό μόνο ως προς την καταγωγή. Οι Έλληνες εφοπλιστές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν τις εταιρείες τους εισηγμένες στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκονται και οι έδρες τους, ενώ τα πλοία τους κυκλοφορούν με όποια σημαία τους εξασφαλίζει μηδενική φορολογία και τη μέγιστη ασυδοσία και κερδοφορία. Και δεν έχουν καμία σχέση και κανένα κοινό συμφέρον με έναν λαό που φορολογείται σκληρά για να επιδοτείται ποικιλοτρόπως το όποιο εφοπλιστικό κεφάλαιο επιχειρεί στη χώρα. Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρίσκεται εκεί με αποκλειστικό σκοπό την υπεράσπιση των εγκληματικών νατοϊκών σχεδιασμών και ενάντια σε κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος.

Δεν προστατεύει τις ζωές των ναυτεργατών. Χρησιμοποίησαν ακόμη και αυτό το επιχείρημα οι εχθροί των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτοί που με τις πολιτικές της επενδυτικής ασυδοσίας που υπηρετούν οδηγούν στον θάνατο έναν εργάτη κάθε δύο μέρες (179 μέσα στο 2023) μόνο με τις επίσημες στατιστικές. Βρίσκεται εκεί για να «προστατεύσει» και να εγγυηθεί τις δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων παιδιών.