Η χώρα οδηγείται σε εκλογές με τα λαϊκά προβλήματα οξυμμένα, ε­κρη­κτικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να στήνουν ένα σκηνικό φτηνής και ψεύτικης αντιπαράθεσης για να δημιουργήσουν σύγχυση και ψεύτικες ελπίδες στο λαό.

Όμως αρκετά πια. Ο λαός γνωρίζει καλά πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που μεταμορφώθηκε σε ΚΙΝΑΛ, κυβέρνησαν ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας τα τρία μνημόνια, εξαπολύοντας διαδοχικά μια ξέφρενη επίθεση που ρήμαξε τη ζωή του και υποδούλωσε τη χώρα.
Δεν χωράνε αυταπάτες. Αυτά τα κόμματα τα ίδια συμφέροντα, την ίδια πολιτική με μικρές παραλλαγές υπηρετούν. Οι διαχωριστικές γραμμές τους είναι ψεύτικες. Τα διλήμματα που ορθώνουν μπροστά στο λαό είναι κάλπικα.

Στα εννιά χρόνια μνημονίων, τα αντιλαϊκά κύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η κυβερνητική δημαγωγία για επιστροφή στην κανονικότητα είναι απατηλή. Το καθεστώς επιτροπείας διατηρείται στο ακέραιο. Όλα τα μνημόνια είναι εδώ. Τα εκατοντάδες μέτρα εξαθλίωσης του λαού, λεηλασίας και παράδοσης της χώρας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ μένουν ανέπαφα. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα τσακίστηκαν. Η ανεργία εξακολουθεί να μαστίζει τη νεολαία, να εξουθενώνει την ελληνική οικογένεια. Η διαρκής λιτότητα, οι συνεχείς φορο­επιδρομές, οι μαζικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοι­κιών που έρχονται, φουντώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της υποθηκευμένης για 99(!) ολόκληρα χρόνια Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετείται το χρέος, συνεχίζεται. Η δήθεν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύεται πως είναι μια πολιτική υποταγής στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή.

Με αυτά τα πεπραγμένα, είναι πρόκληση και θράσος να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, πως συγκρούεται με τη Δεξιά και τη διαπλοκή. Όταν επιπλέον συγκυβερνούσε, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της Αριστεράς.

Από την άλλη, η Δεξιά εμφανίζεται δικαιωμένη από τη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ διατυμπανίζει πως τάχα δικαιώθηκε η ιδέα του ευρωμονόδρομου και εμφανίζει τη χρεοκοπία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σαν χρεοκοπία της «αριστερής πολιτικής». Πασχίζει για την πολυπόθητη αυτοδυναμία και την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας. Τη Δεξιά την έζησε χρόνια στο πετσί του ο λαός σε όλη τη μεταπολεμική και πρόσφατη περίοδο και ξέρει καλά την αντιδραστική της πολιτική.

Αυτή, την ίδια πολιτική βιάζεται να εφαρμόσει ξανά ο αρχηγός της, χωρίς περιστροφές και προσχήματα, ένθερμος υποστηριχτής και υπουργός των κυβερνήσεων της μνημονιακής βαρβαρότητας.
Σήμερα, παρουσιάζεται σαν ο πιο σταθερός και αξιόπιστος εγγυητής των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα υπηρετήσει με τον πιο πιστό τρόπο όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές και όλες τις νέες εντολές τους.

Εργαζόμενε,
Καταδίκασε με τη στάση σου και την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Στρέψε αποφασιστικά τις πλάτες σου στα κόμματα αυτά που σε εμπαίζουν και σε εξαπατούν.

Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα τα άλλα αστικά κόμματα δεν είναι μόνο χαμένη ψήφος. Είναι ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Αυτοί υπηρετούν τους ξένους και ντόπιους δυνάστες. Αυτοί κόβουν και ξανακόβουν ό,τι εσύ κατάκτησες με τους πολύχρονους αγώνες σου. Ό,τι κατακτήσεις στο μέλλον δεν εξαρτάται από το ποιος θα γίνει κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές. Εξαρτάται από το αν ο λαός μας, απαλλαγμένος από αυταπάτες για το τι εκπροσωπούν αυτά τα κόμματα, θα προσανατολιστεί να συνεχίσει και να δυναμώσει τον μαζικό αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Υπηρέτησε με τόλμη τη δική σου υπόθεση. Πίστεψε στη δύναμή σου. Αν οι πλατιές λαϊκές μάζες μπουν αποφασιστικά στο στίβο της πάλης, καμιά δύναμη δεν μπορεί να φράξει το δρόμο στις λαϊκές κατακτήσεις.
Δεν είναι η Βουλή και οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί που θα αποφασίσουν για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και την κατάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά πρώτα και κύρια οι μαζικοί εξωκοινοβουλευτικοί αγώνες.

Αυτό είναι το μήνυμα το δικό μας, το μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ.
Αγωνιζόμαστε με κεντρικό σύνθημα : Εμπρός λαέ έξω απ’ την ΕΕ, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική
Μια τέτοια πολιτική έχει σημαία του και υπηρετεί το Μ-Λ ΚΚΕ. Μια πολιτική ενάντια στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, μέσα από την πλατιά κινητοποίηση του λαού, μέσα από τη συσπείρωση και συνεργασία των πραγματικά αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, αριστερό αγωνιστή και τον καλούμε να υποστηρίξει αποφασιστικά το Μ-Λ ΚΚΕ, τους κομμουνιστές μαρξιστές- λενινιστές.

Αυτούς που δεν περπατούν στους κρυφούς διαδρόμους της αστικής εξουσίας, αλλά στον ανοιχτό αέρα των λαϊκών αγώνων.
Αυτούς που δεν ντρέπονται για την ιστορία και τους αγώνες του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά θέλουν να τους ζωντανέψουν και να τους δυναμώσουν
.