Η ανυπαρξία επί πολλά χρόνια, με ευθύνη του γραφειοκρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του Εργατικού Κέντρου Βέροιας φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη των ρεβιζιονιστών-διασπαστών του εργατικού-λαϊκού κινήματος του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Αφού επί έτη το περιβόητο Ε.Κ. Βέροιας-Αλεξάνδρειας έλαμψε με την απουσία του από τους αγώνες της εργατικής τάξης στην περιοχή, με βασική ασφαλώς ευθύνη των διοικήσεών του αλλά και την εθελούσια απουσία από αυτό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τους αυτόκλητους “αναδιοργανωτές” του συνδικαλιστικού κινήματος προς επαναστατική κατεύθυνση να λάβουν τα μέτρα τους.

Έτσι το γειτονικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) εκμεταλλευόμενο το αναντίρρητο κενό, καθώς η εξαφάνιση του Ε.Κ. Βέροιας- Αλεξάνδρειας ιδίως τα τελευταία μνημονιακά χρόνια είναι χαρακτηριστική, το γεγονός πως η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε αυτό έδωσε χέρι βοήθειας στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, πατώντας στη συνδικαλιστική απραξία τόσων ετών, καλώντας ελάχιστες φορές τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στην …κοντινή πόλη της Θεσσαλονίκης (απέχει μόλις 75 χμ, απόσταση προσβάσιμη με ευκολία σε έναν απεργό εργάτη), βλέποντας πως οι δεινόσαυροι των εργατικών σωματείων ασχολούνται μόνο με την “ενημέρωση” των εργατών για το πότε τέλος πάντων θα καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη και πολύ περισσότερο με την εκλογή τους στη διοίκηση αλλά και στα ανώτατα όργανα της ΓΣΕΕ, νιώθοντας λεύτεροι αφού δίκαια το Ε.Κ. Βέροιας-Αλεξάνδρειας κέρδισε τον τίτλο του “Φαντομά”… συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω κι έχοντας ασφαλώς κατά νου “το καλύτερο για την εργατική τάξη και τα σωματεία της περιοχής” αποφάσισαν , με “νόμιμο” και νοικοκυρεμένο τρόπο -για αυτό υπάρχουν τα Πρωτοδικεία- να επεκταθούν σε όλο τον νομό και να τον βάψουν κόκκινο!

Με πρόσχημα την ενοποίηση των Εργατικών Κέντρων του νομού και χρησιμοποιώντας σωματεία σφραγίδες, δημιουργημένα με διαδικασίες και τερτίπια ξένες προς τα ήθη και τη σκέψη πραγματικών κομμουνιστών κι αγωνιστών που υποτίθεται δρουν σε όλον τον νομό και δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες συνδικαλιστικές δομές, προχώρησαν εν μέσω καλοκαιριού, εν μέσω πυρκαγιών και πλημμυρών, εν μέσω όξυνσης της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης στη μετονομασία του μέχρι πρόσφατα Ε.Κ. Νάουσας σε Ε.Κ. Ημαθίας “ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΥΡΑΣ”! Τα πράγματα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όταν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας φρόντιζε το τελευταίο διάστημα να εμφανίζεται σε απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη της Βέροιας, να παρουσιάζεται ως διοργανωτής συγκεντρώσεων και να απευθύνει απεργιακά καλέσματα, εκμεταλλευόμενο την ολιγωρία και την απραξία άλλων. Αδιαφορούν βέβαια για το γεγονός πως το Ε.Κ. Βέροιας-Αλεξάνδρειας εξακολουθεί να υπάρχει, όπως υπάρχει, και δεν εξαφανίστηκε από προσώπου γης και υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες εργαζόμενοι που εξακολουθούν να αναφέρονται σε αυτό! Με αυτούς τους κατεξοχήν επαναστατικούς τρόπους πιστεύουν οι ρεβιζιονιστές του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ πως θα φέρουν την ποθητή αλλαγή στο εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περιοχή. Με αυτές τις επαναστατικές μεθόδους υποστηρίζουν πως θα ανατραπούν οι, πράγματι, αρνητικοί συσχετισμοί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θα επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης στο έπακρο.

Η πραγματικότητα σίγουρα είναι τελείως διαφορετική. Οι τρόποι αυτοί, τα κόλπα των υπερεπαναστατικών μυαλών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στο μόνο που αποσκοπούν είναι η εμφάνιση αυτών των δυνάμεων ως “Μεσσίες” και σωτήρες της εργατικής τάξης. Το μόνο όμως που πετυχαίνουν είναι η ακόμη μεγαλύτερη διάσπαση, η μεγαλύτερη θολούρα και το μπέρδεμα των συνειδήσεων σε μία συγκυρία που οι αγώνες, μαζικοί, ενωτικοί και παλλαϊκοί είναι αναγκαίοι. Οι μεταλλάξεις και μετονομασίες δεν πρόκειται να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των συνδικαλιστικών οργάνων, σωματείων κι Εργατικών Κέντρων προς αγωνιστική κατεύθυνση. Το αντίθετο, θα βαθύνουν τα προβλήματά τους, βαθαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων στην περιοχή. Και είναι βέβαιο πως οι ρεβιζιονιστές του ΚΚΕ το γνωρίζουν άριστα, έπειτα από τόσα χρόνια υπονόμευσης από το δικό τους μετερίζι του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Οι πραγματικοί κομμουνιστές, οι αληθινοί αγωνιστές θα αντιπαλέψουν και αυτήν την …τρικλοποδιά.