Ειδοποιητήρια-ραβασάκια σε χιλιάδες αγρότες και παραγωγούς απέστειλε η ΑΑΔΕ, με την απαίτηση επιστροφής «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» που αφορούν ενισχύσεις του 2023.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, έπειτα από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν «ασυμφωνίες ως προς τα προβλεπόμενα κριτήρια» χορήγησης των ενισχύσεων. Από την πλευρά τους, οι αγρότες αμφισβητούν τα ευρήματα των ελέγχων και κάνουν λόγο για «ασαφείς ή ανεπαρκείς αιτιολογήσεις» εκ μέρους της ΑΑΔΕ.
Το ζήτημα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από την αγροτική πολιτική και τους μηχανισμούς ελέγχου και τις συνέπειες στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. Παράλληλα, αναδεικνύονται οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τη μετάβαση αρμοδιοτήτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, μια διαδικασία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προπαγάνδιζε ως βήμα προς μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Εμείς να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αποκαλύπτουν ακόμη μία φορά τι ακριβώς εννοεί η αστική πολιτική όταν μιλά για χρόνιες «παθογένειες» και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να τις…εξυγιάνει. Με κόφτες σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Αποκαλύπτεται επίσης τι ακριβώς σημαίνει το περιβόητο πέρασμα από τον φαύλο ΟΠΕΚΕΠΕ στην «αδέκαστη», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των αστών πολιτικών και κυβερνώντων, και «επιτυχημένη» ΑΑΔΕ! Επισημαίνουμε επίσης πως τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία περίοδο κατά την οποία οι οφειλές από την κυβέρνηση προς τους αγρότες ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ από πληρωμές καθυστερούμενων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων που δικαιούνται! Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα των αγροτών, φτωχών και μεσαίων, παραμένουν και βαθαίνουν ιδιαίτερα στο ζοφερό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συνεχίζεται αμείωτη.












