Για να εξασφαλίσουν τον ανεμπόδιστο διάπλου στη στενή θαλάσσια ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και να εγγυηθούν τη συνέχιση της ευημερίας στον πλανήτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 19 Δεκεμβρίου 2023 τη συγκρότηση της επιχείρησης «Prospeity Guardian» (Φρουρός της Ευημερίας). Η επιχείρηση βασίζεται σε μια συμμαχία «περισσοτέρων από 20 κρατών», που θέτουν σαν στόχο να αντιμετωπίσουν με στρατιωτικό τρόπο, και «με περιπολίες από κοινού» τις απειλές από τους αντάρτες Χούθι. Οι τελευταίοι φέρονται να έχουν εξαπολύσει από τον Νοέμβριο του 2023 τουλάχιστον 24 επιθέσεις ενάντια σε διαπλέοντα την Ερυθρά θάλασσα εμπορικά, και σίγουρα έχουν εξαπολύσει απειλές ενάντια σε αμερικανικά πλοία, αλλά και «σε κάθε όχημα που κινείται εχθρικά προς τον λαό της Υεμένης».

Όπως ενημέρωσαν οι Αμερικανοί, παρά το γεγονός ότι περισσότερα από 20 «έθνη» συμμετέχουν στο θεάρεστο έργο της προάσπισης της παγκόσμιας ευημερίας, ωστόσο μόνο 12 από αυτά, και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Δανία, οι Σεϋχέλλες, και η Ελλάδα μας, δέχονται να γίνει γνωστή η συμμετοχή τους στην πολυεθνική δύναμη.

Δηλαδή τουλάχιστον 8 κράτη έχουν καταδεχτεί να είναι μέλη της Prosperity Guardian, αρκεί να μη διαρρεύσει η πληροφορία της συμμετοχής τους, γεγονός που απαντάται για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά των συμμαχιών. Μα τι σόι συμμαχία είναι αυτή, που τα μέλη της ντρέπονται ή φοβούνται να παραδεχτούν τη συμμετοχή τους σε αυτή;! Πάντως, αν ήθελαν να τα φουσκώσουν, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πουν ότι η Prosperity Guardian αποτελείται από 50 έθνη, εκ των οποίων τα 40 είναι μυστικά, αλλά αυτό πάλι θα τους δημιουργούσε άλλα προβλήματα.

Όμως, ατυχώς για τους Αμερικανούς και την παγκόσμια ευημερία, ακόμη και από τα ρητώς κατονομασμένα έθνη της συμμαχίας, κάποια διευκρίνισαν ότι …έχει γίνει παρανόηση.
Την τελευταία ημέρα του 2023, επισήμως 5 πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία υποτίθεται έκαναν περιπολία στα νερά της Ερυθράς θάλασσας και στα δυτικά του κόλπου του Άντεν, αλλά πρώτο πρώτο το γαλλικό υπουργείο Αμύνης δήλωσε ότι τα πλοία του, μεταξύ των οποίων η φρεγάτα Languedoc, θα παραμείνει υπό γαλλικές εντολές, και δεν αποτελεί κομμάτι της συμμαχίας και επιχείρησης Prosperity Guardian. Τη σκυτάλη πήρε το ιταλικό υπουργείο Αμύνης, που έχει επιστρατεύσει τη φρεγάτα Virginio Fasan, και δήλωσε επίσης την ανεξαρτησία της Ιταλίας από την εν λόγω συμμαχία. Σε παραλλαγή της ίδιας στάσης, το ισπανικό υπουργείο Αμύνης είπε ότι θα έχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις μόνο υπό ΝΑΤΟϊκό ή ΕΕ συντονισμό (δηλαδή, όχι σκέτο αμερικανικό ή αμερικανοβρετανικό), και επίσης «την έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια(!).

Και γιατί δεν το λέγατε από την πρώτη στιγμή ρε παιδιά όπως έκανε η Αυστραλία, που εξήγησε από την πρώτη στιγμή στους Αμερικανούς, για να μη μετράνε συμμάχους επί ματαίω: «Η πρώτη μας προτεραιότητα αφορά τη δική μας περιοχή, και σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουμε, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και άλλων ζητημάτων στην περιοχή μας».
Λίγο έτσι και λίγο αλλιώς, η συμμαχία των 20+ βρίσκεται χαλαρά σε μονοψήφια κατάσταση, και η επιχείρηση Pros­perity Guardian μοιάζει ολοένα και περισσότερο να υποστηρίζεται από έναν στόλο φάντασμα.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο ιπτάμενος Ολλανδός ή ένα οποιοδήποτε άλλο πλοίο από Ολλανδία πλευρά θα είχε θέση σε έναν τέτοιο στόλο, αλλά οι Κάτω χώρες τα μούσκεψαν, και το ίδιο έκαναν και οι δανο-καναδο-σκανδιναβοί. Αντί να στείλουν πλοία για να ενισχύσουν την συλλογική μας υπόθεση, η Ολλανδία, λέει, θα στείλει δύο αξιωματικούς (!), η γαλαντόμος Νορβηγία έως και 10 αξιωματικούς (!) και η Δανία έναν αξιωματικό (!) και αν όλα πάνε καλά θα στείλει και μια φρεγάτα (!!). Και οι Καναδοί ρίχνονται στη φλόγα του πολέμου στέλνοντας 3 αξιωματικούς (!) και αδιευκρίνιστη λοιπή εναέρια, χερσαία, και θαλάσσια δύναμη. Ε τι το ’θελαν και τους κάρφωσαν αυτούς τους δύσμοιρους 3 αξιωματικούς;!

Η αλήθεια είναι ότι το μαζούτ που καίνε οι φρεγάτες έχει πάει στα ύψη, και γι’ αυτό οι σύμμαχοι στέλνουν αεροπορικώς την υποστήριξή τους μέχρι το κανάλι του Σουέζ, και μετά οι αξιωματικοί τους ας μπαρκάρουν σε όποιο πλοίο της συμμαχίας βρουν να περνάει, και ας το διοικήσουν κιόλας.
Σταθερά σε τουριστική διάθεση, το νησιωτικό κράτος των Σεϋχελλών, ανακοίνωσε επίσημα ότι ούτε φρεγάτα έχει να στείλει, αλλά ούτε και προσωπικό θα στείλει, και θα ενισχύσει τη συμμαχία «παίρνοντας και δίνοντας πληροφορίες», με την ιδιότητα του μέλους σε ναυτική συνεργασία χωρών με έδρα το Μπαχρέιν (!).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αυτούς τους δόλιους τους Αμερικανοβρετανούς, και τον συμμαχικό στόλο, με φρεγάτα τελικά μόνο η Ελλάδα θα ενισχύσει. Όπως άλλοτε, περίπου μόνοι μας, δώσαμε τα φώτα μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, έτσι και τώρα, περίπου μόνοι μας, θα σώσουμε την παγκόσμια ευημερία. «Είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!», όπως λένε και στις αμερικάνικες ταινίες. Οι υπόλοιποι ας μείνουν αόρατοι έως άφαντοι.