Να συγκαλύψει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το έγκλημα με τους εκατοντάδες νεκρούς στο προσφυγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, την ώρα που πληθαίνουν τα στοιχεία και οι καταγγελίες που καταδεικνύουν άμεση εμπλοκή του Λιμενικού στη βύθιση του αλιευτικού.

Όσο και να προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια σε ΜΜΕ και σε social media να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αμφισβητώντας καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και οποιαδήποτε έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνει λόγο για καταλογισμό ευθυνών στις ελληνικές Αρχές, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις είναι κάτι παραπάνω από έκδηλες.
Ενώ αρχικά το Λιμενικό ανέφερε ότι δεν είχε πλησιάσει το αλιευτικό με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πλήθος μαρτυριών επιβαινόντων που διασώθηκαν αναφέρει ότι όχι μόνο πλησίασε το σκάφος, αλλά και ότι πραγματοποιήθηκε απόπειρα ρυμούλκησης του πλεούμενου με σχοινί.

Μάλιστα, η ανατροπή του σκάφους φέρεται, σύμφωνα με αρκετούς επιβαίνοντες που διασώθηκαν, να προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη απόπειρα ρυμούλκησης, καθώς το πλοίο του Λιμενικού σε κάποια φάση φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι να επήλθε η μοιραία ανατροπή. Τελικά, το Λιμενικό αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στο σκάφος προσδέθηκε σχοινί, το οποίο χαρακτήρισε όμως ως «σχοινί σταθεροποίησης» και όχι ρυμούλκησης. Ερωτήματα δημιουργούνται επίσης και για τις υπερσύγχρονες κάμερες που διέθετε το πλοίο του Λιμενικού που προσέγγισε το πλοιάριο, καθώς φέρεται να ήταν κλειστές κατά τις επίμαχες ώρες.

Παρά όμως την «καραντίνα» που επιχειρήθηκε να επιβληθεί τις πρώτες ώρες του κυβερνητικού εγκλήματος, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατάφεραν να μεταφέρουν σε διασώστες και δημοσιογράφους εικόνες σχετικά με τα όσα βίωσαν, με αποτέλεσμα να αρχίζει να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Η έως τότε πληροφόρηση από το Λιμενικό μάλλον συσκότιζε παρά διευκρίνιζε τα όσα συνέβησαν λίγο πριν το ναυάγιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, φαίνεται πως καταρρίπτεται και το αφήγημα του ότι το πλοιάριο διατηρούσε σταθερή ταχύτητα και πορεία προς την Ιταλία. Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ότι το υπερφορτωμένο αλιευτικό βρισκόταν ακινητοποιημένο επί επτά ολόκληρες ώρες, με παραπλέοντα σκάφη να το προσεγγίζουν και να επιχειρούν να διανείμουν είδη πρώτης ανάγκης στους επιβαίνοντες.

Όπως έχει ήδη γράψει ο «Λ.Δ.» στο προηγούμενο φύλλο, δεν μπορεί κανείς να μη σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το ναυάγιο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις αρχές. Μέχρι και σήμερα εξακολουθεί υποκριτικά να γίνεται λόγος για 82 νεκρούς, όσες σοροί εντοπίστηκαν δηλαδή, και «564 αγνοούμενους». Σαν να υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο να εντοπιστούν αυτοί οι άνθρωποι ζωντανοί ή και να γίνει κατορθωτό να ανασυρθούν οι σοροί τους.
Ακόμα, πρόκληση αποτελούν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την «επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων», λίγες μόλις μέρες μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που στρώνει το έδαφος για τη γιγάντωση της δράσης των κυκλωμάτων διακινητών.

Η εγκληματική κυβερνητική πολιτική που πνίγει πρόσφυγες

Η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που έπνιξε τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου είναι η ίδια που αφήνει αβοήθητες οικογένειες με μικρά παιδιά στις νησίδες του Έβρου, η ίδια που προκαλεί ναυάγια σε όλο το Αιγαίο, ξεβράζοντας πτώματα, κλείνοντας χιλιάδες στις αποθήκες ανθρώπων που αποκαλούνται «δομές φιλοξενίας», πραγματοποιώντας επιπλέον βίαιες επαναπροωθήσεις, προκαλώντας πολύνεκρα τροχαία ατυχήματα.

Αυτήν την εγκληματική πολιτική υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας και πλέον δεκαετίας. Είτε πρόκειται για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε την υπηρεσιακή του Σαρμά, είτε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εγκληματική πολιτική που σχεδιάζεται και προωθείται από την ΕΕ, τάχα για να «προστατέψει» τα εξωτερικά της σύνορα. Αυτό που δεν λένε όμως είναι από ποιον και γιατί.

Μήπως στην άλλη πλευρά της θάλασσας και των φραχτών δε βρίσκονται παρά άνθρωποι κατατρεγμένοι από χώρες που μετατράπηκαν σε ερείπια από τις βόμβες των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι οποίοι δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν και να εξανδραποδίσουν ολόκληρους λαούς για να ικανοποιήσουν τις γεωπολιτικές τους επιδιώξεις και να επικρατήσουν στον μεταξύ τους ανταγωνισμό;

Το τριήμερο εθνικό πένθος, τα κροκοδείλια δάκρυα της Σακελλαροπούλου, οι ακυρώσεις πολιτικών περιοδειών από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι τάχα ανθρωπιστικές δηλώσεις από αξιωματούχους της ΕΕ και του ίδιου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, μόνο ως απέραντη υποκρισία και κοροϊδία μπορούν να ειδωθούν.
Οι ιθύνοντες και τα εκτελεστικά όργανα της σκληρής αντιμεταναστευτικής – αντιπροσφυγικής πολιτικής προσπαθούν να πείσουν τους λαούς ότι τάχα νοιάζονται για το ανθρώπινο δράμα που όμως οι ίδιοι προκαλούν.

Το έγκλημα στην Πύλο να μη συγκαλυφθεί
Κάτω η αντιπροσφυγική αντιμεταναστευτική πολιτική
που δημιουργεί εκατόμβες νεκρών
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
και τους μετανάστες και σε κάθε
κατατρεγμένο σε ολόκληρη τη Γη