Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία της Άννας, τρανς ακτιβίστριας, μετανάστριας από την Κούβα, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οργανώσεις της οποίας εξέδωσαν καταγγελίες και ανακοινώσεις καλώντας και στη συγκέντρωση που ακολούθησε μπροστά στη Βουλή. Ακόμα περισσότερο, η δολοφονία της Άννας προκαλεί το αίσθημα όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων, όλων όσοι παλεύουν ενάντια σε κάθε είδους προκατάληψη, είτε αυτή αφορά τη φυλή, είτε αυτή αφορά το φύλο, είτε τον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό.
Η Άννα ή πριν λίγα χρόνια ο Ζακ δεν αποτελούν τυχαία περιστατικά. Είναι πρώτα απ’ όλα θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής που αποκλείει όλο και περισσότερο τις μειονοτικές κοινότητες και τις σπρώχνει στο κοινωνικό περιθώριο. Από αυτήν την άποψη, μόνο υποκριτικό μπορεί να είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο οποίος τώρα προωθεί νομοσχέδιο ικανοποιώντας υποτίθεται αιτήματά της. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πιο πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποίησαν τα ζητήματα αυτά για να προσδώσουν έναν ψευτοπροοδευτικό μανδύα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν χτυπώντας κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, οδηγώντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο.

Ο αγώνας λοιπόν για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πρέπει αφενός να ξεκινά από την πάλη ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις που εμφανίζονται ενάντια στα μέλη της, τα πιο φτωχά και ταξικά καταπιεζόμενα μέλη της οποίας βιώνουν καθημερινά αυτές τις προκαταλήψεις και οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αφετέρου χρειάζεται η πάλη αυτή να συνδεθεί με την πάλη του εργατικού κινήματος για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για καλύτερους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Στόχος λοιπόν πρέπει να αποτελεί η συνένωση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, ώστε απαλλαγμένοι από κάθε είδους κοινωνική προκατάληψη να παλέψουν από κοινού ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική των κοινωνικών αποκλεισμών, καθώς και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πνίγει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.