Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Εντάξει. Δεν μας τα πήραν οι κομμουνισταί τα σπίτια, αλλά ο καπιταλισμός. Τα λεγόμενα funds του, δηλαδή τα κοράκια του ή αλλιώς σε καθώς πρέπει ορολογία, οι «επενδυτές». Να το καταπιούμε. Χρειάζεται λίγο χρόνο να το συνταιριάξουμε στο μυαλό μας, καθώς χρόνια τώρα μας το είχαν στριμπώξει (το μυαλό) στο κουτάκι του αντικομμουνισμού. Και εκεί που θέλαμε το χρόνο μας, να σου ο Κούλης μάς έριξε μια κατακούτελη: «…δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου είναι αυτοί που ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί». 29 Μαρτίου 2024, μόλις τέσσερεις (4) μέρες και διακόσια τρία (203) χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, ο Κούλης κήρυξε το σοσιαλισμό στην Ελλάδα! Στην Ελλάδα που την τιμονεύουνε αυτοί που ψηφίζουν. Ωχ! και μπλεκόμαστε πάλι. Ωχ! και νοητική επεξεργασία που χρειάζεται αυτό. Αυτοί που ψηφίζουν, (ας τους γλύψουμε και λίγο τους ψηφοφόρους) δηλαδή το 50%, ή όλος ο λαός, δηλαδή το 90%; Γιατί 90%; Διότι στην Ελλάδα, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 55,1% του συνολικού πλούτου στη χώρα. Και μη βιαστεί ο Άδωνις να τσιρίξει «ψέμματα λέτε». Τα ποσοστά, για το 2023, δημοσίευσε έκθεση των τραπεζών Credit Suisse και της UBS. Δεν γίνεται πιο μεγάλος καπιταλιστής από τις διεθνείς τράπεζες. Πιο μεγάλος πεθαίνεις.

Στην Κούλειο σοσιαλιστική Ελλάδα, η κυβέρνηση των «πολλών» και όχι των «λίγων και ισχυρών», μόνο το πρώτο δίμηνο του 2024, δήλωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,37 δισ. ευρώ. Και είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι σημαίνει δισεκατομμύρια ευρώ, αφού οι πολλοί πορεύονται στη ζωή τους με 10 και 20 ευρώ καθημερινά. Το μόνο που σίγουρα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, είναι πως τα 3,37 δισ. ευρώ, προέρχονται από τη φοροληστεία των «πολλών» και όχι των «λίγων και ισχυρών».

Η συζήτηση στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη, που έκλεισε με την ανοησία του πρωθυπουργού για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, σκέτο θέατρο. -Εσείς κάνατε αυτά τα σκάνδαλα. -Εμείς σκάνδαλα; Εσείς σκάνδαλα. -Αυτούς τους εργολάβους προωθούσατε στα δημόσια έργα. -Μιλάτε εσείς! που προωθούσατε τους άλλους εργολάβους. Δυνατές φωνές και δάχτυλα από δω κι από κει. Και γίδες. Πολλές γίδες. -Πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη! -Εμείς πιαστήκαμε; Εσείς πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη. Με τόσες γίδες στο ναό της Δημοκρατίας, εξηγείται η έλλειψη κρέατος στην κτηνοτροφία και η αύξηση της τιμής του πιτόγυρου. Μάλιστα κάποιος αργόσχολος στο διαδίκτυο υπολόγισε πως το 2019, με καθαρό κατώτατο μισθό στα 580 ευρώ, αγόραζες 263 πιτόγυρα. Το 2024, με καθαρό κατώτατο στα 706 ευρώ, αγοράζεις 210 πιτόγυρα. Άξιος! Να πάρει αμέσως τη θέση του Στουρνάρα.

Όμως για να μην κάνουμε στείρα και ξύλινη αντιπαράθεση με το αστικό σύστημα, να παραδεχτούμε πως η συζήτηση στη Βουλή είχε και μπόλικη «ενσυναίσθηση». Δήλωσαν όλα τα αστικά κόμματα πως διακρίνονται για την άφθονη ενσυναίσθηση που τους κατέχει για τα θύματα της «τραγωδίας» των Τεμπών. Ο έχων ενσυναίσθηση, παιδί μου, είναι λεπτεπίλεπτος άνθρωπος, σπουδαγμένος και παρα-μορφωμένος. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή έκφραση «Συμπόνια». Ο Λουντέμης από την άλλη, στο «Θάνατο του Αντάρτη», μας κληρονομεί: «Τον στρώσαν σε ψηλόν οντά με τα φαντά σεντόνια/ κι απ’ τα κονίσματα ψηλά σιγόσταγε η συμπόνια/…». Αν στη θέση της συμπόνιας βάλετε την ενσυναίσθηση, το ποίημα θα γίνει βράσε όρυζα. Βροντερή λέξη η συμπόνια.

«Αφήγημα», «συμπερίληψη», «πρόσημο», «ενσυναίσθηση», να τις μάθετε τις λέξεις. Μη σας πούνε κι άξεστους…
Όσο για τη μονταζιέρα στα Τέμπη, τα χαμένα αρχεία του σκανδάλου των υποκλοπών, τα χαμένα βίντεο του Λιμενικού από το έγκλημα στην Πύλο, μην αγανακτείτε. Πριν από λίγες μέρες ένα γιγαντιαίο εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη, εις τας ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να την γκρεμίσει και να υπάρξουν νεκροί. Ε! Δεν το φαντάζεστε! Τα τελευταία δυο λεπτά πριν την πρόσκρουση έχουν εξαφανιστεί από την καταγραφή στο μαύρο κουτί. Πάει, Αμέρικα γίναμε!

Τάνια