Το 2015, το γερμανικό κράτος συνέλαβε και οδήγησε σε δίκη 10 αγωνιστές νόμιμους πολιτικούς πρόσφυγες και μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Τους κατηγόρησε ως “τρομοκράτες” με σχέσεις με το TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας Μαρξιστικό/Λενινιστικό), παρόλο που το TKP/ML θεωρείται “τρομοκρατική” οργάνωση μόνο εντός Τουρκίας. Έστησε μια κανονική δίκη παρωδία, στο Μόναχο, με μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει και να χτυπήσει την αγωνιστική στάση της ΑΤΙΚ, να χτυπήσει τελικά το κομμουνιστικό κίνημα.

Οι M. Elma, E. Aktürk, H. Bern, M. Demir, M. Yeşilçalı, S. Aydın, D. Büyükavcı, D. Pektaş, S. Solmaz, S. Uğur είναι αγωνιστές με πολύχρονη δραστηριότητα στην Τουρκία, με φυλακίσεις και βασανισμούς από το αντιδραστικό τουρκικό καθεστώς. Αυτήν την περήφανη αγωνιστική στάση κράτησαν και στη δίκη τους, η οποία διήρκησε πάνω από 5 έτη (2015-2020). Στο τέλος το γερμανικό κράτος με βάση το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τις εγκληματικές οργανώσεις, τους καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από 2 έτη και 9 μήνες, έως 6 έτη και έξι μήνες. Οι 9 αγωνιστές της ΑΤΙΚ είχαν παραμείνει στις γερμανικές φυλακές τα πρώτα χρόνια της δίκης, ενώ ο M. Elma παρέμεινε ως το τέλος της.
Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο τώρα απέρριψε την έφεσή τους, συνεχίζοντας την πολιτική της δίωξης απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα. Με την απόρριψη της έφεσης, οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ κινδυνεύουν να επανασυλληφθούν και να οδηγηθούν ξανά στις γερμανικές φυλακές, καθώς τώρα επικυρώνονται οι αρχικές ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Το κυνήγι των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία οργανώθηκε από το γερμανικό και το τουρκικό κράτος, τα οποία μια χαρά συνεργάζονται όταν πρέπει να χτυπήσουν αγωνιστές.
Η πολιτική της φτώχειας πάει χέρι χέρι με την καταστολή. Με την καταστολή των λαϊκών αγώνων, με το χτύπημα του πραγματικού εχθρού: του κομμουνιστικού, μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Για αυτό στη μισή ΕΕ απαγορεύονται τα σφυροδρέπανα και οι κομμουνιστικές οργανώσεις. Για αυτό στη Γερμανία εντείνεται το κυνήγι των επαναστατών. Το γερμανικό κράτος έχει ξεκινήσει νέες ποινικές διώξεις κατά του MLPD (Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας) γιατί αρνείται τη “γενοκτονία του Στάλιν”. Καταδίκασε 4 αντιφασίστες σε ποινές φυλάκισης τον προηγούμενο μήνα. Στήνει δίκες συνεχώς κατά αγωνιστών και διαδηλωτών. Τώρα απορρίπτει την έφεση των αγωνιστών της ΑΤΙΚ, για να τους ξαναστείλει φυλακή. Κι όλα αυτά, ενώ προωθεί στα πράγματα το ακροδεξιό AFD!

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απόρριψη της έφεσης των αγωνιστών της ΑΤΙΚ. Δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του σε αυτούς, σε όλους τους αντιφασίστες αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντικομμουνιστική πολιτική της ΕΕ και καλεί κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στη “δημοκρατική” Ευρωπαϊκή Ένωση.