Στην επέτειο των 130 χρόνων από τη γέννησή του, στις 26/12, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής προς τον Πρόεδρο Μάο στη γενέτειρά του, την πόλη της Σαοσάν στην Κίνα. Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις μπροστά στο μεγάλο άγαλμα – μνημείο του κομμουνιστή ηγέτη στη Σαοσάν, αφήνοντας λουλούδια, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια.
Όλα τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των Κινέζων που επισκέπτονται το μνημείο του όλη τη χρονιά. Το φαινόμενο αυτό αναπτύσσεται παρά το γεγονός ότι οι επίσημες κρατικές αρχές και το ΚΚ Κίνας θάβουν τα τελευταία χρόνια τις εκδηλώσεις αυτές.

Φέτος, οι τοπικές αρχές μίλησαν για πάνω από 111.000 άτομα που επισκέφθηκαν τη Σαοσάν στην επέτειο, αύξηση 713% (!) σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα πιο ενδεικτικό γεγονός είναι η εμφάνιση μιας ομάδας Κινέζων κομμουνιστών μπροστά στο μνημείο στις 26/12, η οποία φώναζε:
“Θέλουμε σοσιαλισμό. Δεν θέλουμε καπιταλισμό.
Θέλουμε τον σοσιαλιστικό δρόμο. Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του καπιταλισμού.
Δεν παραδινόμαστε ποτέ!
Θέλουμε σοσιαλισμό, όχι ρεβιζιονισμό. Ζήτω ο κομμουνισμός!”
Το βίντεο αυτής της ομάδας έκανε μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου!

Η κινεζική ιμπεριαλιστική αστική τάξη προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να θάψει το έργο και τη δράση του Προέδρου Μάο. Δεν της αρκεί η καπηλεία την οποία έκανε σαράντα χρόνια τώρα. Δεν της αρκεί, γιατί -λόγω της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της- τμήματα του κινεζικού λαού στρέφονται ξανά, αποφασιστικά, στα γραπτά και τη δράση του Μάο, για να βρουν αγωνιστική διέξοδο στο σήμερα.
Συνεχώς βλέπουμε πορτραίτα του Μάο σε κάθε εργατική ή λαϊκή κινητοποίηση στην Κίνα από αγωνιστές που προφανώς τον αντιπαρατάσσουν στο σημερινό ΚΚ Κίνας. Βλέπουμε πλέον ομάδες που διακηρύσσουν αποφασιστικά την επαναστατική γραμμή του Μάο.
Το συμπέρασμα είναι ένα: η ταξική πάλη συνεχίζεται και ο δρόμος του σοσιαλισμού παραμένει ανοιχτός! Και στην Κίνα!