Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 21:00 Γλέντι Νεολαίας

Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Φεβρουαρίου, η Πορεία σάς προσκαλεί σε ένα ζωηρό γλέντι νεολαίας στην Ισαύρων 29Γ, με ζωντανή μουσική, και εδέσματα από τη συλλογική μας κουζίνα. Στο πρόγραμμα της βραδιάς λαχειοφόρος με πολλά δώρα!

Κυριακές αφιερωμένες στο σινεμά!

Κυριακές αφιερωμένες στο σινεμά!

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος συνεχίζει τις συναντήσεις της στην Ισαύρων 29Γ, τις Κυριακές στις 18:30, οργανώνοντας προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 18:30 Χαμένες αγάπες / Amores Perros

Δράμα μεξικάνικης παραγωγής του 2000, σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Ινιάριτου, με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Διάρκεια: 154′.

Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνδέει τρεις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές τους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κοινωνική αδικία, την απώλεια και τη μετάνοια. Η ταινία Χαμένες Αγάπες αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική προσπάθεια του Αλεχάντρο Ινιάριτου (2 Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, 1 Όσκαρ καλύτερου σεναρίου), ενώ είναι και το πρώτο μέρος της Τριλογίας του Θανάτου που ολοκληρώθηκε με τις επίσης σπονδυλωτές δραματικές ταινίες 21 Γραμμάρια και Βαβέλ.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, 18:30 Σοκολάτα σε Καυτό Νερό / Como Agua Para Chocolate Ρομαντικό Δράμα. Μεξικάνικη παραγωγή του 1992, σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Αράου. Διάρκεια: 105′.

Στις αρχές του 20ού αιώνα οι συντηρητικές παραδόσεις που θέλουν τη μικρότερη κόρη κάθε οικογένειας να μένει ανύπαντρη, χωρίζουν μια νεαρή Μεξικάνα από τον άντρα που αγαπάει κι εκείνη βρίσκει παρηγοριά στη μαγειρική. Η ταινία είναι βασισμένη σε μυθιστόρημα του 1989.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 18:30 Ρόμα / Roma Δ

ράμα αμερικανομεξικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν (Θέλω και τη Μαμά Σου, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, Τα Παιδιά των Ανθρώπων, Gravity). Διάρκεια: 135′.

Η ταινία αποτυπώνει τη ζωή μιας υπηρέτριας που δουλεύει στο σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας του Μεξικό, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Κουαρόν συνδέει με μνημειώδη κινηματογραφική δεξιοτεχνία την ιστορία της υπηρέτριας με την ιστορία ολόκληρης της χώρας ως ψηφιδωτά ταξικών και φυλετικών αντιθέσεων. Μέχρι στιγμής έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία και με Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Συνεχίζονται τα μαθήματα ισπανικής γλώσσας στο ΣΗΜΑ!

Οι Τετάρτες παραμένουν αφιερωμένες στη διδασκαλία των Ισπανικών, της ευρύτερα ομιλούμενης γλώσσας στον κόσμο! ¿tu entiendes?

Η ώρα έναρξης των σεμιναρίων ισπανικών έχει προσδιοριστεί σταθερά στις 18:00.

ΣΗΜΑ τηλέφωνο: 2114008603 διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook: www.facebook.com/simaporeia. Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net e-mail: shmaporeia@gmail.com (εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας) Το Σήμα θα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή, και για τις ώρες 18:30-22:30, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων