Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 19:00
Ο Επιτετραμμένος
της Πρεσβείας
της Βενεζουέλας, στο Σήμα

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, το Σήμα φιλοξενεί τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, σε μια εκδήλωση-συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη δοκιμαζόμενη χώρα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα επιχειρηθούν απαντήσεις που αφορούν στην απροκάλυπτη επέμβαση, το εν εξελίξει πραξικόπημα και τις ωμές απειλές των ΗΠΑ. Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

★★★

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 21:00

Γλέντι νεολαίας

Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Φεβρουαρίου, η Πορεία σάς προσκαλεί σε ένα ζωηρό γλέντι νεολαίας στην Ισαύρων 29Γ, με ζωντανή μουσική, και εδέσματα από την συλλογική μας κουζίνα. Στο πρόγραμμα της βραδιάς, λαχειοφόρος με πολλά δώρα! Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, από τους:
Κωνσταντίνα Βασίλογλου – σαντούρι, φωνή
Αλέξης Κουτσουρέλης – μπουζούκι
Θάνος Γεωργόπουλος – κιθάρα
Στην τιμή της πρόσκλησης-οικονομικής ενίσχυσης των 4 ευρώ, περιλαμβάνεται το πρώτο ποτό μας (κρασί/ ρακή/ μπύρα). Η κουζίνα της Πορείας έχει αναλάβει τους μεζέδες που θα συνοδεύσουν τη βραδιά μας!
Κυριακές αφιερωμένες
στο σινεμά!

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος συνεχίζει τις συναντήσεις της στην Ισαύρων 29Γ, τις Κυριακές στις 18:30, οργανώνοντας συζητήσεις με αφορμή συγκεκριμένες κινηματογραφικές ταινίες.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 18:30
Ρόμα / Roma

Δράμα αμερικανομεξικανικής παραγωγής του 2018 σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν (Θέλω και τη Μαμά Σου, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, Τα Παιδιά των Ανθρώπων, Gravity). Διάρκεια: 135′.
Η ταινία αποτυπώνει τη ζωή μιας υπηρέτριας που δουλεύει στο σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας του Μεξικό, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Κουαρόν συνδέει με μνημειώδη κινηματογραφική δεξιοτεχνία την ιστορία της υπηρέτριας με την ιστορία ολόκληρης της χώρας ως ψηφιδωτά ταξικών και φυλετικών αντιθέσεων. Μέχρι στιγμής έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία και με Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

★★★

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, 21:00

Τσικνοπέμπτη στο Σήμα!

Πέρυσι, τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης το Σήμα φιλοξένησε τους Tarantesys, οι οποίοι συνόδευσαν το γλέντι μας με τραγούδια από τη μουσική παράδοση της κάτω Ιταλίας.
Φέτος, το Σήμα υποδέχεται τον δεξιοτέχνη του κυμβάλου, Κλέαρχο Κορκόβελο και το μουσικό του σχήμα με κιθάρα και ακορντεόν, σε μια μοναδική βραδιά με ζωηρούς ρουμάνικους-βαλκανικούς ήχους και ρυθμούς στο πρώτο μέρος τού μουσικού προγράμματος, και επιλεγμένα σμυρναίικα τραγούδια στο δεύτερο μέρος.
Ως προς το γευστικό πρόγραμμα της βραδιάς, τα κάρβουνα στην Ισαύρων 29Γ θα καίνε ήδη από τις 21:00, παρασκευάζοντας ένα πλούσιο, τσικνισμένο πιάτο για τ­ους φίλους των ψητών μεζέδων! Προμηθευτείτε έγκαιρα την πρόσκλησή σας για το βράδυ της Τσικνοπέμπτης από το ίδιο Σήμα (και για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του) ή καλέστε στο τηλέφωνο 2114008603 για να εξασφαλίσετε θέση σε μια μοναδική Τσικνοπέμπτη!

ΣΗΜΑ
τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook: www.facebook.com/simaporeia
Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε
το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)
Το Σήμα θα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή,
και για τις ώρες 18:30-22:30, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων