Την προηγούμενη Παρασκευή έφυγε από τη ζωή η μητέρα της αγαπητής συντρόφισσας, Ζαμπίας Παπαδάκη, πρόωρα, σε ηλικία 71 ετών, αφού πρώτα, με αξιοθαύμαστη υπομονή, προσπάθεια και επιμονή, έδωσε τη μάχη για τρία ολόκληρα χρόνια με τη νόσο που, στην κυριολεξία, την αφαίμασσε.

Γνωρίσαμε και ζήσαμε από κοντά το ήθος, την αγωνιστικότητα, τη σεμνότητα και το φιλότιμο της σεμνής γυναίκας Όλγας Παπαδάκη, της γυναίκας που δε γνώριζε, ούτε έλεγε ποτέ το «δε μπορώ», παρά τις δυσκολίες που γνώρισε ως μάνα τεσσάρων παιδιών, που γεύτηκε από νωρίς την πικρία του πρόωρου θανάτου του γαμπρού της και συζύγου της συντρόφισσάς μας και έζησε το σκληρό τοπίο της βιοπάλης, χωρίς ποτέ να χάσει το κουράγιο και την αισιοδοξία της.

Στα παιδιά και τα εγγόνια της, στους οικείους της, τους συγχωριανούς της και σε όλους εμάς που τη γνωρίσαμε άφησε την εικόνα ενός τίμιου, μαχητικού, σεμνού λαϊκού ανθρώπου και ως τέτοια θα την κρατούμε στη μνήμη μας.

Στην αγαπημένη συντρόφισσά μας Ζαμπία, στο γιο της Γιώργο, τα αδέλφια και τα ανίψια της ευχόμαστε από ψυχής καλή δύναμη τις δύσκολες ώρες και τους δηλώνουμε ότι το ηθικό και αγωνιστικό κεφάλαιο που τους άφησε η μητέρα τους είναι γερή παρακαταθήκη για όλους,

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει.

Στη μνήμη της η ΚΟ Ηρακλείου καταθέτει στην εφημερίδα το ποσό των 50 ευρώ.