Στις 4 Απρίλη εκδικάζεται η υπόθεση των 6 συλληφθέντων της απαγορευμένης διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη 2020. Τότε, η κυβέρνηση, με χουντικού τύπου διατάγματα, απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων «καθ’ άπασαν την επικράτεια», σε μια προσπάθεια να θάψει τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης, με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Ορισμένες δυνάμεις τότε, μεταξύ αυτών και το Μ-Λ ΚΚΕ, κάλεσαν μαζικά το λαό να βγει στο δρόμο και να σπάσει την απαγόρευση. Αυτό έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, αφού το Πολυτεχνείο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις καταστολής. Στη συνέχεια, η κρατική καταστολή οργίασε. Πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν τους διαδηλωτές για δύο ώρες, χτυπούσαν και έκαναν συλλήψεις.

Πάνω από 60 πρόστιμα των 300 ευρώ κόπηκαν εκείνη τη μέρα, μαζί με ένα των 3.000 στον υποτιθέμενο οργανωτή, με βάση το χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος τότε εφαρμόστηκε πρώτη φορά. Ακόμα, οι συλληφθέντες επιβαρύνθηκαν όχι μόνο με τις γνωστές κατηγορίες περί «αντίστασης κατά της αρχής» και «απείθειας», αλλά και με τη διάταξη περί «διασποράς μολυσματικής νόσου», σε μια προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι διαδηλωτές και οι αγωνιστές.

Τη Δευτέρα 4 Απρίλη εκδικάζεται η υπόθεση αυτή. Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση στις 9:30πμ έξω από τα δικαστήρια, για να απαιτήσουμε να αθωωθούν. Για να διαγραφούν τα πρόστιμα. Για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ως αναγκαίο στοιχείο της ευρύτερης λαϊκής πάλης.