Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση-συζήτηση στην Πυξίδα με θέμα: «Πώς παρουσιάζουν τα Ρώσικα και τα Ουκρανικά ΜΜΕ τον πόλεμο στους λαούς τους», με ομιλητή τον Θοδωρή Ταυλαρίδη. Αρχικά, εκ μέρους της Πυξίδας, ο Γιώργος Ράπτης έκανε μια συνοπτική αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν της ρώσικης εισβολής, στα διεθνή ζητήματα που τέθηκαν και τα οποία έχουν προκαλέσει την παρέμβαση των ιμπεριαλιστών της Δύσης στην Ουκρανία, μέσω των κυβερνήσεων εκεί αλλά και των νεοναζί και τώρα την ρώσικη ιμπεριαλιστική στρατιωτική εισβολή. Ακόμα τόνισε και τον επικίνδυνο χαρακτήρα που έχει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με την πλευρά των ΗΠΑ και της Δύσης, καταλήγοντας ότι οι λαοί δεν πρέπει να επιλέγουν «προστάτες».

Την κεντρική τοποθέτηση επί του θέματος της εκδήλωσης έκανε ο Θοδωρής Ταυλαρίδης, αναλύοντας εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά τις θεωρίες, τα fake news και τα ιδεολογήματα που σκορπούν στους λαούς τους τα ΜΜΕ και των δύο χωρών. Ανέλυσε διεξοδικά πώς τα ΜΜΕ της Ρωσίας και της Ουκρανίας τοποθετούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια πάνω σε όλες τις εξελίξεις. Ταυτόχρονα, πώς μετά τη ρωσική εισβολή άλλαξαν ή και αλλάζουν συνεχώς οι θεωρίες που λέγονται στους λαούς εκεί.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε μια πλούσια συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 20 παρευρισκόμενοι. Ερωτήματα σχετικά με το πώς στέκεται η Αριστερά στις δύο χώρες, για το αν προβάλλεται από τα ΜΜΕ, για το πώς παρουσιάζονται και από τους δύο τα εκατέρωθεν εγκλήματα, είτε από το καθεστώς Ζελένσκι είτε του Πούτιν, για το τι ρόλο παίζουν τα άλλα μέσα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης (βλ. εφημερίδες), με τον Θοδωρή Ταυλαρίδη να δίνει τις σχετικές απαντήσεις.

Η Πυξίδα ευχαριστεί τους φίλους και τις φίλες που ήρθαν στην εκδήλωση, ευχαριστεί τον ομιλητή που αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανανεώνει το ραντεβού για τις επόμενες εκδηλώσεις της!