Μετά τις δύο επιτυχημένες κομματικές πανελλαδικές εξορμήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας κόντρα στο αυταρχικό κλίμα των απαγορεύσεων και της τρομοκρατίας, τώρα, μπροστά και στη λεγόμενη «άρση των μέτρων» και την αξιοποίηση του κορονοϊού ως πρόσχημα για την εξαπόλυση μίας νέας βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής επίθεσης στον λαό, το Μ-Λ ΚΚΕ ξεκίνησε ήδη απ’ την προηγούμενη εβδομάδα νέα πανελλαδική καμπάνια. Με αναρτήσεις πανό και αφισών, με προκήρυξη και τρικάκια, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του κόμματος και της νεολαίας ξεκίνησαν την τρίτη πανελλαδική εξόρμηση, με στόχο την απόκρουση της κυρίαρχης αντιδραστικής προπαγάνδας που σπέρνει τον φόβο και την τρομοκρατία. Για να διαδοθεί πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην επιβολή των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων με όχημα την πανδημία.

Βασικά συνθήματα της πανελλαδικής εξόρμησης:
«Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα για να ανατραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, κόντρα στη συναίνεση και την απάτη της “εθνικής ομοψυχίας”»
«Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας, στο δρόμο του ασίγαστου λαϊκού αγώνα»
«Τη φτώχεια και την ανεργία δεν τα φέρνει ο κορονοϊός, φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης»
«Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ».

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα, μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως στο χώρο της εκπαίδευσης, μέσα από επιτροπές και πρωτοβουλίες, στις πόλεις και τις γειτονιές, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες παλεύουν για την οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων, καλώντας σε μαζικό αγώνα για να μην περάσει η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ μέσα από την παρουσία του στα εκπαιδευτικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, μέσα από τα πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Φοιτητικής Πορείας συμμετείχε στις μαζικές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, διαδίδοντας πλατιά το αγωνιστικό του μήνυμα.

Παράλληλα, σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και σε μια σειρά πόλεις της χώρας, οι οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας έχουν ήδη προχωρήσει σε εξορμήσεις με πανό, αφίσες, μοίρασμα ανακοινώσεων και τρικάκια. Παράλληλα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανοιχτές συζητήσεις στους πολιτιστικούς χώρους της Πορείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. Η ΚΟ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της κατήγγειλε το σκίσιμο δύο πανό του κόμματος και την προσπάθεια φίμωσής του.

Κόντρα στο κλίμα φόβου και τρομοϋστερίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ενάντια στην επιβολή των νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, το Μ-Λ ΚΚΕ ξαναδίνει δυναμικά το παρόν μπροστά στις νέες αντιδραστικές εξελίξεις. Στη βάση αυτή, το επόμενο διάστημα, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του κόμματος και της νεολαίας καλούνται να αναλάβουν δραστήριες πρωτοβουλίες για την πλατύτερη διάδοση του αγωνιστικού μηνύματος του Μ-Λ ΚΚΕ, για να φτάσει η φωνή του σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.