Την Παρασκευή 22/10/2021 έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Στέλιος Σταυρινάδης. Η είδηση του θανάτου του σήμανε μια μεγάλη απώλεια για το Μ-Λ ΚΚΕ και την Κομματική Οργάνωση της Ικαρίας.
Η σταθερότητα και η προσήλωση του σύντροφου Στέλιου θα αποτελέσουν τα όπλα του ακόμη και τις τελευταίες μέρες της ζωής του, όπου -αν και έδινε μια άνιση μάχη και με βαριά κλονισμένη την υγεία του- βρήκε τη δύναμη να συντάξει ένα σημαντικό ιστορικό κομματικό κείμενο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ αυτές τις μέρες αναμετριέται με την αιφνίδια απώλεια του συντρόφου, του δάσκαλου, του κομμουνιστή Στέλιου Σταυρινάδη. Κρατάμε στη μνήμη μας το ήθος, τη σεμνότητα, τον καθαρό λόγο και την σταθερότητα του σύντροφου Στέλιου. Με την υπόσχεση να συνεχίσουμε αταλάντευτα το δρόμο που μαζί με τον σύντροφό μας εδώ και δεκαετίες περπατήσαμε.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μπέσυ, στους γιους του Γιάννη και Ορέστη, στην αδερφή του Θοδώρα και όλους τους συγγενείς και τους φίλους του.
Η πολιτική κηδεία του σύντροφου Στέλιου Σταυρινάδη έγινε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στην Ακαμάτρα Ικαρίας. (Από την Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ για τη απώλεια του σύντροφου Στέλιου Σταυρινάδη)