Έφυγε αναπάντεχα απ’ τη ζωή την Πέμπτη 5 Γενάρη ο σ. Θοδωρής Παπαπάνος. Ο ξαφνικός θά­νατος του συν­τρόφου μας, μας γέμισε όλους θλίψη και μεγάλη στεναχώρια. Ο σ. Θοδωρής, που είχε την καταγωγή του από οικογένεια αγωνιστών της αντίστασης και του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, ακολούθησε τα χνάρια της.

Ο σ. Θοδωρής, τίμιος αγωνιστής, φλογερός υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, θαύμαζε τα επιτεύγματα της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης και μιλούσε γι’ αυτά με μεγάλο πάθος. Υπηρέτησε με συνέπεια τα ιδανικά της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος και για πάνω από δέκα χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και οργανώθηκε στο κόμμα μας το Μ-Λ ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του στην κομματική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Νότια Αθήνα αισθανόμαστε έντονα την απώλεια του αγαπημένου μας Θοδωρή. Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για τον ξαφνικό χαμό του. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αδελφή του και τους υπόλοιπους συγγενείς του.

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετήσαμε την Πέμπτη 13 Γενάρη το σύντροφο Θοδωρή στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Πλήθος κόσμου, οι οικείοι του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι γείτονες και οι γνωστοί του ήταν παρόντες για να πουν στο Θοδωρή το στερνό αντίο.

Εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ και της Κ.Ο. της Νότιας Αθήνας -της οποίας μέλος ήταν ο Θοδωρής τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του- απηύθυνε ένα σύντομο αποχαιρετισμό ο σ. Γιώργος Μητσιώνης με τα παρακάτω λόγια.

Για το Θοδωρή:

Είμαστε σήμερα εδώ για να αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά τον αγαπημένο μας φίλο και σύντροφο Θοδωρή που τόσο ξαφνικά, τόσο αναπάντεχα έφυγε απ’ τη ζωή και μας βύθισε όλους στη θλίψη.

Ο Θοδωρής, παιδί μιας οικογένειας που έδωσε τη ζωή της στη κυριολεξία για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού μας, απόκτησε από νέος την κουλτούρα ενός απλού λαϊκού και τίμιου ανθρώπου.

Από μικρός εργάστηκε στην εμπορική ναυτιλία και στη συνέχεια στη δασοπυρόσβεση.

Το πάθος του για την κατανόηση των επιτευγμάτων της ανθρωπότητας, την κατανόηση της ιστορίας, της επιστήμης, της μουσικής και των μαθηματικών, του είχε δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο πλούτο γνώσεων που εντυπωσίαζε και άφηνε άναυδο κάθε φορά το συνομιλητή του.

Ήταν ένας τίμιος και δίκαιος μαχητής της ζωής που πάλευε για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μαγεύτηκε από τις ιδέες του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και για πάνω από 10 χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και στο Μ-Λ ΚΚΕ.

Αγαπημένε μου φίλε Θοδωρή, σήμερα σαλπάρεις για τελευταία φορά κι η θλίψη όλων μας είναι ότι ξέρουμε πως δεν θα επιστρέψεις πίσω. Όμως γνωρίζουμε καλά ότι από σήμερα θα καλπάζεις πάνω από τις ψηλότερες φλόγες και θα είσαι πιο ψηλά και από το μεγαλύτερο κύμα, καμία θάλασσα δεν πρόκειται να σε βουλιάξει και καμιά φωτιά δεν πρόκειται να σε αγγίξει.

Γι’ αυτό να ξέρεις ότι για όλους εμάς που είμαστε εδώ, για την αγαπημένη σου αδελφή Φανή, τις αγαπημένες σου ανιψιές, τους συναδέλφους σου, τους φίλους σου και όλους τους συντρόφους σου, θα παραμείνεις αθάνατος μέσα στις καρδιές μας.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Θοδωρή.