Ανακοίνωση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Τη Δευτέρα, 27 Ιούλη, έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής, λαϊκός αγω­νι­στής, Κώστας Λουκόπουλος. Στέλεχος του μαρ­ξιστικού – λενινιστικού κινήματος και επί πολλά χρόνια μέλος της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 28 Ιούλη, στο Περιστέρι.

Εξαιρετικά αγαπητός σε όλους τους συντρόφους του, σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους συνδικα­λιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης της πατρίδας μας, έζησε αφήνοντας πίσω του το ανεξίτηλο σημάδι του συνειδητού προλετάριου κομμουνιστή, που αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα για τη λευτεριά και την προκοπή του λαού μας.
Πάντα χαμογελαστός, πάντα νηφάλιος και πάντοτε πρόθυμος να πάρει μέρος σε κάθε είδους καθήκον που έμπαινε μπροστά του.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν οι αγαπημένοι του συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι. Το φέρετρο με τη σορό του συντρόφου Κώστα σήκωσαν στους ώμους τους, νεολαίοι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ τον επικήδειο λόγο, εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ και των συντρόφων του, εκφώνησε η σ. Τάνια Ζωγράφου. Κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ, για «Τον μαχητή σύντροφο Κώστα».

Δημοσιεύουμε στη σελίδα 7 τον επικήδειο λόγο που εκ­φωνήθηκε και το εξαιρετικό βιογραφικό τού αξέ­χαστου συντρόφου Κώστα Λουκόπουλου που μας έστειλε η κόρη του Ηλέκτρα Λουκοπούλου.