Το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική εκδήλωση – συζήτηση, με τίτλο «Συμπεράσματα και προοπτική του εκπαιδευτικού κινήματος»

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 22:30

Πάρτυ της θεατρικής ομάδας του Παντείου

«Προσοχή …Έργα!»

.

Αντιγράφουμε από την πρόσκληση των διοργανωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προωθώντας το κάλεσμα:

Οι «Προσοχή… Έργα!» η αγαπημένη σας ομάδα επιστρέφουν και τη νέα χρονιά με τρέλα και κορδέλα! Υποσχόμαστε ότι αυτό το πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης θα σας μείνει αξέχαστο, προφανώς επειδή όλη η κοσμική Αθήνα θα βρίσκεται εκεί. Σπεύσατε.

Τίτλος: «There’s no prova just party»

Πότε: Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Πού: ΣΗΜΑ (Ισαύρων 29Γ, Αθήνα)

Πλας: Είσοδος ελεύθερη

Γιατί: Έχουμε παραγνωριστεί στην ομάδα και θέλουμε να γνωρίσουμε και άλλο κόσμο.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 19

:30 Εκδήλωση – Συζήτηση

«ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ»

Το βράδυ του Σαββάτου, 26 Ιανουαρίου,

το Σήμα διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση

με τίτλο «Τα γονίδια του κέρδους»

και εισηγητή τον Σήφη Σταυρίδη,

ο οποίος θα μας μιλήσει για

τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Ολόκληρη η περίοδος της αποικιοκρατίας και του νεοαποικισμού μέχρι τη σημερινή εποχή του ιμπεριαλισμού και του μονοπωλιακού κεφαλαίου, καθαγιάστηκε από την καταλήστευση και λεηλασία του φυτικού και ζωικού πλούτου εκατοντάδων υποταγμένων κρατών και περιοχών της γης από μια χούφτα ιμπεριαλιστικών χωρών. Η ντόπια αγορά των χωρών αυτών, μετατράπηκε σε πηγή κέρδους για τα μονοπώλια του είδους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην καταναλωτική αγορά της Ευρώπης.

Στο όνομα δήθεν της «εξάλειψης της πείνας» στον Πλανήτη, μπήκαν στη ζωή μας οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, παράγοντας 2,5 φορές περισσότερα τρόφιμα από τις ανάγκες των ανθρώπων, κι όμως τα 2/3 του πληθυσμού της Γης εξακολουθούν να πεινούν!

Γιατί η πείνα στη σημερινή εποχή είναι δημιούργημα των «επισιτιστικών προγραμμάτων» του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που τρέφει τα κέρδη των μονοπωλίων άλλα όχι τους πεινασμένους λαούς.Και αυτό γιατί οι σχέσεις παραγωγής και διανομής δεν αντιστοιχούν στο επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων που επιβάλλει η αχαλίνωτη κερδοσκοπική λογική του καπιταλισμού. Συνεπώς το ζήτημα της εξάλειψης της πείνας από τον Πλανήτη, με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δεν είναι ένα στοίχημα επιστημονικών επιδόσεων, αλλά ένα θέμα πολιτικής.

Κυριακές αφιερωμένες στο σινεμά!

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος συνεχίζει τις συναντήσεις της στην Ισαύρων 29Γ, τις Κυριακές στις 18:30, οργανώνοντας προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 18:30

Gilda

Φιλμ Νουάρ αμερικάνικης παραγωγής του 1946 σε σκηνοθεσία Charles Vidor, με τους Ρίτα Χέυγουορθ και Γκλεν Φορντ. Διάρκεια: 110′.

Στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένας άσημος τζογαδόρος βρίσκει δουλειά σε καζίνο του Μπούενος Άιρες μόνο για να ανακαλύψει πως η πρώην ερωμένη του είναι παντρεμένη με το αφεντικό του. Εμβληματική παρουσία της Ρίτα Χέυγουορθ ως femme fatale (μοιραία γυναίκα) που σφραγίζεται με την ερμηνεία των τραγουδιών “Put the Blame on Me” και “Amado Mio”.

Συνεχίζονται τα μαθήματα ισπανικής γλώσσας

στο ΣΗΜΑ!

Οι Τετάρτες παραμένουν αφιερωμένες στη διδασκαλία των ισπανικών, της ευρύτερα ομιλούμενης γλώσσας στον κόσμο! Η ώρα έναρξης των σεμιναρίων ισπανικών έχει προσδιοριστεί σταθερά στις 18:00.

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου, 21:30

το ετήσιο Γλέντι των Αντιτετραδίων, στο Σήμα!

Πρόσκληση

Το περιοδικό «Αντιτετράδια της εκπαίδευσης» σας καλεί

στο καθιερωμένο πλέον γλέντι που διοργανώνει το

Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 9.30 μμ.

στον πολιτιστικό χώρο «Σήμα Πορείας»

(Ισαύρων 29Γ & Χαρ. Τρικούπη).

Με ιδιαίτερη χαρά σάς περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε, συντροφιά με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.