Δευτέρα,
21 Οκτωβρίου, 19:30

Ανοιχτή συζήτηση
της Φοιτητικής Πορείας

Εν μέσω φοιτητικών κινητοποιήσεων, συζητάμε για το «ν+2» και τις διαγραφές φοιτητών, για το άσυλο και την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και -κυρίως- την περαιτέρω εξέλιξη του αγώνα μας.

Παρασκευή,
25 Οκτωβρίου, 21:30

Λένα και Ορέστης, στο Σήμα!

Το βράδυ της Παρασκευής, 25/10, το Σήμα υποδέχεται τη Λένα Γολεμάτη και τον Ορέστη Ρουχωτά, σε μια βραδιά ζωντανής μουσικής (δύο φωνές, δύο κιθάρες). Στο πρόγραμμα του μουσικού σχήματος περιλαμβάνονται έντεχνα κομμάτια, αλλά και τραγούδια με πολιτικές «νότες». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλο τον Οκτώβριο
και μέχρι 03 Νοεμβρίου:

Έκθεση ζωγραφικής
Θωμά Σταυρόπουλου
«κλέβοντας στιγμές»

Το Σήμα και ο ζωγράφος Θωμάς Σταυρόπουλος σάς προσκαλούν στην έκθεση «κλέβοντας στιγμές». Τόσο στο επίσημο site, όσο και στη σελίδα FB του Σήματος, μπορεί κανείς να πάρει μικρή «γεύση» από τα έργα του ζωγράφου τα οποία θα κοσμήσουν την κεντρική αίθουσα της Ισαύρων 29Γ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, και για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σήματος, με εξαίρεση τις βραδιές άλλων προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Είσοδος ελεύθερη.
Τα έργα ζωγραφικής του Θωµά Σταυρόπουλου που εκτίθενται στο Σήµα, ξανοίγονται µορφολογικά µε αναµ­φισβήτητη εκφραστική δύναµη, σε πολλά (και εκ πρώτης όψεως τελείως διαφορετικά) πεδία. Από την εξαιρετικά πειστική σχεδιαστική συνόψιση των πραγµάτων, συµπεριλαµβανοµένης, της εµβληµατικής για τη δουλειά του Θ.Σ., προσωπογραφικής παραµόρφωσης, ως την φαινοµενικά άµορφη και χαοτική, αφηρηµένη εξπρεσιονιστική επεξεργασία της ζωγραφικής επιφάνειας, τον στροβιλισµό σηµείων, γραµµών, σχηµάτων και χρωµάτων και τα ποικίλµατα της µατιέρας. Πρόκειται για ποιοτική δουλειά ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου, ευφάνταστου και δηµιουργικού εργάτη της Τέχνης. Μια δουλειά που πραγµατεύεται και διατρέχει, εµπειρικά και διαισθητικά, τα ζωγραφικά προβλήµατα, λίγο – πολύ πράγµατι, εφ’ όλης της ύλης, «κλέβοντας στιγµές».
Π.Κ.

οι Τετάρτες, Πέμπτες, Παρασκευές γεμίζουν …ταπεραμέντο!

Μαθήματα Ισπανικής γλώσσας

Οι Τετάρτες παραμένουν σταθερά αφιερωμένες στη διδασκαλία των ισπανικών, της ευρύτερα ομιλούμενης γλώσσας στον κόσμο! ¿tu entiendes?
Για περισσότερες πληροφορίες, και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Σήματος 2114008603 ή στον αριθμό 6932223997.
Η ώρα έναρξης των σεμιναρίων ισπανικών έχει προσδιοριστεί στις 18:00.

Μαθήματα tango στο ΣΗΜΑ!

Οι φίλοι του tango θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και να χορέψουν σε αργεντίνικους ρυθμούς, με τη βοήθεια και καθοδήγηση δύο διδασκάλων χορού.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής,
μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Σήματος
2114008603 ή στον αριθμό 6946174427. Τα μαθήματα tango θα παραδίδονται τις Πέμπτες, 18:00 – 19:30.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών

Τα απογεύματα της Παρασκευής ζωντανεύουν, με μαθήματα παραδοσιακών χορών! Για αρχάριους, έμπειρους, μικρούς, μεγάλους, σε κάθε περίπτωση, φίλους του χορού!
Για περισσότερες πληροφορίες, και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Σήματος 2114008603 ή στον αριθμό 6976777952.
Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών θα παραδίδονται τις Παρασκευές, στις 18:30.

Επιτραπέζια στο ΣΗΜΑ!

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ετοιμάζονται να γνωρίσουν την τιμητική τους νωρίς τα βράδια της Παρασκευής, με τις οργανωμένες συναντήσεις να δρομολογούνται, καταρχάς, κάθε δεύτερη εβδομάδα. Ξεκινάμε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Οι επιτραπέζιες μάχες ξεκινούν στις 19:00!

Στο Σήμα, προσεχώς…

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
1949-2019: Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη νίκη της Κινέζικης Επανάστασης


Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Κινέζικη ήταν το πιο σπουδαίο πολιτικό γεγονός του 20ου αιώνα. Δεν άλλαξε μόνο τη μοίρα 700 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά έγινε και πηγή έμπνευσης, αυτοπεποίθησης και επαναστατικής ορμής και σε άλλα κινήματα σε όλο τον κόσμο.
70 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανιχνεύουμε την ιστορία, αναζητούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, απαντάμε σε ερωτήματα, χαράζουμε την τακτική μας.
Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη νίκη της Κινέζικης επανάστασης, η Πορεία διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση στο χώρο του ΣΗΜΑτος.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Εκπαιδευτική
εκδήλωση-συζήτηση

«Αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα αιτήματα και τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού και φοιτητικού κινήματος».
Εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Φοιτητικής Πορείας με κεντρικό ομιλητή τον πανεπιστημιακό Περικλή Παυλίδη.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

οι Υπεραστικοί στο ΣΗΜΑ!


Δεν χρειάζονται διαφήμιση. Μια ημέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, το Σήμα υποδέχεται τους Υπεραστικούς.
Βασική παράμετρος στη δράση του σχήματος και σημείο συσπείρωσής του αποτέλεσε η προσπάθεια για μια τέχνη που επιδιώκει να συνδεθεί με τους κοινωνικούς αγώνες. Είσοδος ελεύθερη!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Οι Blues Cargo, στο Σήμα!

Ένα από τα πιο γνωστά, και σίγουρα ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα blues στη χώρα. Οι Blues Cargo έρχονται για μια μοναδική μουσική βραδιά, στο Σήμα! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.