Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 4 Ιούνη, ο σ. Στάθης Κωνσταντόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) και η πολιτική κηδεία του έγινε το Σάββατο 8 Ιούνη στο νεκροταφείο της Δάφνης. Σύντροφοι και συναγωνιστές από την οργάνωσή του και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποχαιρέτισαν σε κλίμα αγωνιστικής συγκίνησης το σ. Στάθη. Αρκετοί σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ, ιδιαίτερα από τις Ανατολικές συνοικίες παραβρέθηκαν στην κηδεία και ο σ. Χρήστος Κάτσικας εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ τον αποχαιρέτισε.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ για τον θάνατο του σ. Στάθη Κωνσταντόπουλου

Με βαθιά θλίψη η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζοντας το καθολικό αίσθημα συγκίνησης όλων των συντρόφων, απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στο ΚΚΕ(μ-λ) για τον θάνατο του Στάθη Κωνσταντόπουλου, ενός αφοσιωμένου στην υπόθεση του λαού, επαναστάτη κομμουνιστή, στελέχους του ΚΚΕ(μ-λ ).

Ο σ. Στάθης από πολύ νέος συνδέθηκε με τις ιδέες και τους αγώνες του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος με τον αδελφό του Γρηγόρη (AMEE), ως μετανάστες στον Καναδά και μετά στη μεταπολίτευση στην Ελλάδα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ και αργότερα του ΚΚΕ (μ-λ).
Με τη μορφή του κομμουνιστή «παλαιάς κοπής», με το παχύ μουστάκι, τη νεανική φρεσκάδα και το σπινθηροβόλο πνεύμα, γλυκός και χαλκέντερος, βρισκόταν πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, σε όλες τις πορείες, τις διαδηλώσεις, σε όλες τις εξορμήσεις της οργάνωσής του.

Παρά τον βαρύ κλονισμό της υγείας του τους τελευταίους μήνες, δεν έχασε ποτέ την ψυχική δύναμη και το θάρρος του. Συμμετείχε, κουβαλώντας τη συσκευή οξυγόνου μαζί του, στις διαδικασίες της οργάνωσής του, δίνοντας -με την καθημερινή του στάση και συνέπεια- γενναιόδωρη και πολύπλευρη βοήθεια στους νεότερους συντρόφους του.

Αυτός ήταν ο σύντροφος Στάθης, ένας σύντροφος ολόψυχα αφοσιωμένος στη μεγάλη υπόθεση του λαού και του κομμουνιστικού κινήματος.
Ο σ. Στάθης έφυγε σε μια κρίσιμη για τον λαό και το κίνημα στιγμή, όταν οι πλατιές λαϊκές μάζες υποφέρουν από τα άγρια αντεργατικά μέτρα φτώχειας, ανέχειας και στερήσεων που επιβάλλουν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες. Και όταν στο παγκόσμιο στερέωμα καταστρέφονται χώρες και αιματοκυλούνται λαοί και ο πλανήτης βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη τροχιά, εδώ και δεκαετίες, με τον κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου να ορθώνεται μπροστά μας.

Τώρα, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ο λαϊκός αγώνας, να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να ενισχυθεί η πάλη για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Σε αυτή τη δύσκολη, μα υπέροχη πορεία και διαδρομή, ο σ. Στάθης, με τη συγκινητική του αφοσίωση μέχρι την τελευταία του ανάσα, θα εξακολουθεί να είναι παρών.
Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του Άντυ, στα παιδιά του, τον Ευγένη και τον Κώστα, στις λατρεμένες του εγγονούλες και τις αδελφές του.
4 Ιούνη 2024