ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3, 20.00, θέατρο Τέχνης, Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 2103228706

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ, ΕΝΤΕΝ ΦΟΝ ΧΟΡΒΑΤ

Το αριστούργημα του Χόρβατ παρουσιάζεται από μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και με ζωντανή μουσική. “Τίποτε δε της δίνει τόσο την αίσθηση του άπειρου όσο η βλακεία”! Η νεαρή Μαριάννε θέλει να αντισταθεί στην ανοησία του κόσμου που την περιβάλλει. Προσπαθεί να ξεφύγει από το τέλμα της καθημερινότητας, διαλύει τον αρραβώνα που της έχει επιβάλει ο πατέρας της και ρισκάρει τη ζωή της ακολουθώντας ένα γοητευτικό τυχοδιώκτη που ζει από τον ιππόδρομο. Όμως, πολύ σύντομα μέσα από ένα δύσβατο οδοιπορικό και πολλές άτυχες περιπέτειες θα οδηγηθεί εξαντλημένη, και πάλι στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της: ό,τι πεισματικό και ηρωικά προσπάθησε να αποφύγει, της απονέμεται στο τέλος ως νομοτελειακή δικαιοσύνη, ενώ γύρω της η ανοησία συνεχίζει να βασιλεύει θριαμβευτικά. Η δράση του έργου τοποθετείται χρονικά την περίοδο του μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Το πολιτικό σκηνικό μέλλεται να αλλάξει δραματικά, οι άνθρωποι όμως προς το παρόν ζουν ευτυχισμένοι στην ηθελημένη άγνοιά τους – χορεύοντας, φλερτάροντας και φλυαρώντας άσκοπα, ενώ το τέρας του φασισμού παραμονεύει απειλητικά.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας. Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης. Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλλη, Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου, Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου, Παίζουν (αλφαβητικά): Νίκος Αλεξίου, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.

Εξαιρετικά μειωμένη τιμή εισιτηρίου 8 Ευρώ. Θέσεις περιορισμένες, κλείστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ 6974438720, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 6976960875, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ 6938853981, ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 6936165368