Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έθεσε σε προτεραιότητα τη συνολική αναμόρφωση και αναβάθμιση του ιστότοπού του με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του 2019. Τηρώντας την απόφαση αυτή ανακοινώνει πως στις 7 Γενάρη του νέου έτους μπήκε σε λειτουργία ο νέος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ, ο οποίος είναι προσβάσιμος από την ίδια διεύθυνση www.m-lkke.gr. Ο νέος ιστότοπος θα φιλοξενεί ηλεκτρονικά, όπως και πριν, όλα τα φύλλα της εφημερίδας μας, του “ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”, προσφέροντας αναβαθμισμένη λειτουργικότητα στην αρχειοθέτηση και αναζήτηση.

Στην υπάρχουσα μορφή του, ο ιστότοπος του Μ-Λ ΚΚΕ επί μία δεκαετία (από τις αρχές του 2008), διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο όλων των φύλλων του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και όλης της αρθρογραφίας του. Το αρχείο αυτό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και εργαλείο για κάθε σύντροφο, συναγωνιστή, φίλο, αλλά και για καθέναν που θέλει να ενημερωθεί και να μελετήσει τις θέσεις και τις απόψεις του Κόμματός μας. Για το λόγο αυτό θα λειτουργεί παράλληλα και αυτός ο ιστότοπος, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος μόνο μέσω του νέου μας διαδικτυακού τόπου.

Είναι δεδομένη η ακατάπαυστη και δόλια προσπάθεια της άρχουσας τάξης να επιβάλει κάθε είδους φραγμούς, αποκλεισμούς και να φιμώσει κάθε φωνή και δύναμη που δεν κινείται στα πλαίσια της κυρίαρχης ιδεολογίας και προπαγάνδας. Στην προσπάθειά της αυτή στοιχίζει όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, δημιουργεί στρατιές πληρωμένων κονδυλοφόρων, που αναπαράγουν νυχθημερόν την κυρίαρχη προπαγάνδα. Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές πλαίσιο και αναγνωρίζοντας όλες τις δυσκολίες, με την προσπάθεια αυτή επιδιώκουμε να φτάσει η φωνή και οι θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ όσο μπορούμε πιο πλατιά.

Για το Μ-Λ ΚΚΕ το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η ζωντανή σύνδεση και η ανάπτυξη αγωνιστικών δεσμών με τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, με τις πλατιές λαϊκές μάζες, για να συμβάλει στη μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του Κομμουνιστικού Κινήματος. Η αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου αποτελεί ένα μικρό, αλλά σημαντικό και καθόλου αμελητέο βήμα στην υπόθεση αυτή.

8 Γενάρη 2019