Για έναν άλλο αγωνιστικό πολιτικό προσανατολισμό της ομοσπονδίας και του συνδικαλιστικού-εργατικού-λαϊκού κινήματος. 2016-2019 :

Είναι γνωστά και δεν θα απαριθμήσουμε τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες στην χώρα, με κύρια αυτά των παγωμένων χαμηλών μισθών, που δεν μας επιτρέπουν να ζούμε αξιοπρεπώς από αυτούς, της δραματικής έλλειψης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Η υποχώρηση του κινήματος και η εξευτελεστικά συμβιβαστική γραμμή της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), δεν δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί με έναν οργανωμένο τρόπο η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων για να ανατρέψει αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ούτε όμως συνιστά απάντηση και η κομματικοκεντρική-εκφυλιστική τακτική των αυτοαποκαλούμενων «ταξικών δυνάμεων», που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός ενωτικού, μαζικού εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Το σ. κ. και η Ομοσπονδία μας πρέπει να αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό. Να αποκτήσει μια άλλη αγωνιστική γραμμή πλεύσης. Μακριά από λογικές «διαλόγων» και συναίνεσης, που παζαρεύουν τη διάλυση του Δημόσιου και των υπηρεσιών του, κόντρα σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες και «υγειονομικές ζώνες», να ανατραπεί ο δυσμενής συσχετισμός και η συμβιβαστική-διαλυτική γραμμή, να βγούµε στο δρόµο του ενωτικού, µαχητικού, παρατεταμένου, συντονισµένου, μαζικού αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε αντιπαράθεση με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Όχι στο πάγωμα μισθών και συντάξεων – Να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση – συρρίκνωση – κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών
  • Όχι στην υποδούλωση του λαού και στο ξεπούλημα της χώρας
  • Αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών ενάντια στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, στις επεμβάσεις, στον πόλεμο, στον εθνικισμό και στον φασισμό

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΔΝΤ

  • Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τον αγώνα μας
  • Ούτε χωριστά ούτε υποταγμένοι – Μόνον ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε

Αθήνα 27- 03 – 2019
Αλεξίου Παύλος, Σύλλογος Π. Ε. Θεσπρωτίας, pavlosalexiou@hotmail.com,
Πετάκος Πέτρος, Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, petrospetakos@yahoo.gr,
Σιούτης Σπύρος, Σύλλογος Π. Ε. Πρέβεζας, s.sioutis@yahoo.gr