Την περίοδο της καραντίνας η κυβέρνηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), μοίρασε στα κανάλια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, με την ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 14/3 αποφασίστηκε διαφημιστική εκστρατεία με στόχο υποτίθεται την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προστασία τους από την πανδημία του κορονοϊού. Τα συνολικά ποσά που μοιράστηκαν σε κανάλια, εφημερίδες και sites έφτασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η διανομή μάλιστα, των εκατομμυρίων αυτών πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας. Ταυτόχρονα, με νέα ΠΝΠ στις 30/3, η κυβέρνηση απάλλαξε τα κανάλια εθνικής εμβέλειας από την προβλεπόμενη πληρωμή της δόσης των συνολικά 21 εκατομμυρίων για τις τηλεοπτικές τους άδειες.

Η χορήγηση στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτών των ποσών αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο σκάνδαλο. Διότι είναι τεράστια πρόκληση για το λαό μας, όταν αυτός καταδικάζεται στην ανεργία ή σε μισθούς πείνας των 500 ευρώ, να χαρίζονται αφειδώς δεκάδες εκατομμύρια στους μεγαλοκαναλάρχες, καθώς επίσης στους εργολάβους των εθνικών οδών ή τις ιδιωτικές κλινικές, όπως έγινε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αποτελεί ακόμα όμως μεγαλύτερο σκάνδαλο η άρνηση της κυβέρνησης μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα την περιβόητη λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα από τα κρατικά ταμεία. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της κυβέρνησης, η τελευταία αποφάσισε την δημοσιοποίησή της. Το αν βέβαια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημοσιοποίησή της είναι κάτι που προς το παρόν μένει να αποδειχτεί.

Μένει επίσης να δούμε ποια εκδοχή αυτής της λίστας, από τις πολλές που έχουν ακουστεί, θα δημοσιοποιηθεί και τι θα αποκαλύπτει ή καλύτερα τι θα προσπαθεί να αποκρύψει η συγκεκριμένη εκδοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήκωσε πολύ θόρυβο για την λίστα Πέτσα, δεν μπορεί σήμερα να αυτοπαρουσιάζεται απαλλαγμένος από τα αμαρτήματα που τον βαραίνουν. Ας μην ξεχάσουμε τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες και πώς η τότε κυβέρνησή του από τη μία δημαγωγούσε για το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής και από την άλλη επιχειρούσε να θέσει υπό τον έλεγχό της ή να προσεταιριστεί την τηλεοπτική προπαγάνδα παλιών και νέων καναλαρχών, απαραίτητη προϋπόθεση για τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Σήμερα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αφού έβαλαν στα ταμεία τους χρήματα που ανήκουν στους φορολογούμενους, επιδόθηκαν σε μια συντριπτική προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, βομβάρδισαν την κοινή γνώμη με τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, απέκρυψαν και συνεχίζουν να αποκρύπτουν τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται και έρχονται να τσακίσουν ακόμα περισσότερο το μεροκάματο και τα δικαιώματα του λαού μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Από τη μία χαρίζει εκατομμύρια και παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, αποκρύπτοντας και «μαγειρεύοντας» λίστες, ενώ από την άλλη καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.