Για τον ηρωικό αγώνα του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού

Το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Πάνω από 6 μήνες τώρα, το φασιστικό κράτος του Ισραήλ έχει μετατρέψει τη λωρίδα της Γάζας σε ένα απέραντο νεκροταφείο, ενώ διαρκείς είναι οι δολοφονίες και οι εποικισμοί στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και σε κάθε τόπο που ζουν Παλαιστίνιοι. Με την πιο κτηνώδη βία και με φρικώδη εγκλήματα, ο ισραηλινός φασισμός δολοφονεί καθημερινά τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Τη γενοκτονία απέναντι στους Παλαιστίνιους στηρίζουν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που χρηματοδοτεί και τροφοδοτεί την ισραηλινή επιθετικότητα. Οι νατοϊκές αρμάδες που πλέουν όλη αυτή την περίοδο στην περιοχή, οι δηλώσεις στήριξης της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, οι απειλές απέναντι στους λαούς που στέκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης, η άγρια καταστολή απέναντι στους Αμερικάνους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό, η προβολή του Ισραήλ ως κράτους που «έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» για να δικαιολογηθούν τα πιο φρικτά εγκλήματα αποδεικνύουν τη σταθερή επιδίωξη των ΗΠΑ να διατηρήσουν το καθεστώς του τρόμου στη Μέση Ανατολή, στην οποία διαρκώς χάνουν ερείσματα και επιρροή, χρησιμοποιώντας το Ισραήλ, το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή.

Στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσε να τοποθετήσει τη χώρα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και εμπλέκοντας τον λαό μας στα επικίνδυνα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

76 χρόνια από τη Νάκμπα, την ημέρα δηλαδή που το Ισραήλ εκδίωξε βίαια τους Παλαιστίνιους από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός έχει χύσει ποταμούς αίματος στον αγώνα του για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία. Αυτό συμβαίνει και σήμερα, με τα χιλιάδες παιδιά, τους αμάχους και τις γυναίκες που δολοφονούνται καθημερινά με τον πιο φρικτό τρόπο, με τους εποικισμούς, τις φυλακίσεις, τις απαγωγές και τους αποκλεισμούς.

Το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταδικάζει τα εγκλήματα του ισραηλινού σιωνισμού και των δυτικών ιμπεριαλιστών προστατών του. Χαιρετίζουμε τα ε­κα­τομμύρια σε όλο τον πλανήτη που κινητοποιούνται και αγωνίζονται ενάντια στη γενοκτονία και υπέρ του δίκαιου αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού. Έπαθλο γι’ αυτόν τον ηρωικό αγώνα δεν μπορεί παρά να είναι ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας

Το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει την 60χρονη αγωνιστική πορεία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Πρωτεργάτης της ίδρυσής του, ο Ισαάκ Ιορδανίδης πήρε την επαναστατική πρωτοβουλία και με τον Γιάννη Χοντζέα και μια μικρή ομάδα κομμουνιστών, κύρια πρώην εξόριστων στον Άη Στράτη, πραγματοποιούν τον Ιούνη του 1964 σύσκεψη στην Αθήνα και προχωρούν στη δημιουργία μιας μαρξιστικής-λενινιστικής οργάνωσης και στην έκδοση του περιοδικού «Αναγέννηση», που κυκλοφόρησε τον Οκτώ­βρη του 1964. Με την έκδοση της «Αναγέννησης», η αντιπαράθεση των μαρξιστών-λενινιστών της Ελλάδας με τον ρεβιζιονισμό μπήκε στο πιο αποφασιστικό της στάδιο. Η συμβολή του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες τα χρόνια πριν τη δικτατορία υπήρξε καθοριστική, ενώ οι μαρξιστές-λενινιστές έβαλαν την πολιτική τους σφραγίδα στην αγωνιστική κατεύθυνση που κυριάρχησε στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο σε πολλούς μικρούς και μεγάλους αγώνες της Μεταπολίτευσης. Παρά τις διασπάσεις και τον κατακερματισμό των δυνάμεών του, η φωνή των μαρξιστών-λενινιστών δεν έπαψε ποτέ αυτά τα 60 χρόνια να ακούγεται στο στίβο της ταξικής πάλης.

Το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ τιμά τα 60 χρόνια από την ίδρυση του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας που αποτέλεσε την απευθείας συνέχεια του επαναστατικού ΚΚΕ, ύστερα από τον ρεβιζιονιστικό εκφυλισμό του μετά από το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και την 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ το 1956. Το βασικό συμπέρασμα που το Μ-Λ ΚΚΕ έχει βγάλει από την 60χρονη αυτή αγωνιστική πορεία είναι πως το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα όχι μόνο δεν «έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο», αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα αποτελεί συνέχεια των καλύτερων επαναστατικών παραδόσεων του ηρωικού ΚΚΕ, έχει τις ρίζες του στην εαμοελασίτικη εποποιία, στον αγώνα του ΔΣΕ και στην πάλη ενάντια στον ρεβιζιονισμό και την αναθεώρηση στις εξορίες και την πολιτική προσφυγιά στις ανατολικές χώρες. Βασικός στόχος που έθεσε το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα πριν από 60 χρόνια ήταν η ανειρήνευτη πάλη ενάντια στο ρεβιζιονισμό, η ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και η αναδημιουργία του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης. Τιμάμε την 60χρονη αγωνιστική πορεία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος παλεύοντας να οδηγήσουμε το δίκαιο αγώνα του μέχρι το τέλος. Η ενότητα των μαρξιστών-λενινιστών και η συσπείρωση όλων των κομμουνιστών σε ένα κόμμα αποτελεί σημαντικό βήμα στον αγώνα για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Τιμάμε την 60χρονη αγωνιστική πορεία
του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος
Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε η «Αναγέννηση»