• Όχι στην εισβολή της Ρωσίας
  • στην Ουκρανία
  • Να αποχωρήσει τώρα ο ρωσικός στρατός και να πάψει κάθεεπέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας
  • Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και το νέο έγκλημα σε βάρος του ουκρανικού λαού πρέπει να καταγγελθεί από κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ου­κρανία είναι αποκαλυπτικές της νέας φάσης στην οποία έχουν περάσει οι άσβεστες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη ΗΠΑ, Κίνας, ΕΕ και Ρωσίας. Η σκιά του πολέμου που πέφτει ξανά πάνω από τους λαούς της Ευρώπης θυμίζει ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι λαοί δεν οργανώνουν τους αγώνες τους.Είναι ακραία υποκριτική η «καταδίκη» του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Είναι αυτοί (με τις ΗΠΑ επικυρίαρχες) που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη. Είναι η συστηματική επιδίωξη των νατοϊκών για ασφυκτική περικύκλωση της Ρωσίας που εξώθησε την τελευταία σε αυτή την πολεμική εισβολή.

Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν τη δικαιολογεί. Η απάντηση στα τεράστια εγκλήματα των ΗΠΑ και του δυτικού ιμπεριαλισμού στον μεταπολεμικό κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει στη στοίχιση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μπορεί να υπάρξει μόνο στους αγώνες για την αποτίναξη κάθε ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας.

Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πολιτικές της αναζήτησης ξένων «προστατών». Αποδείχθηκε περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μόνο ολέθριες συνέπειες μπορεί να έχει για τους λαούς και τις χώρες τους. Και αυτό είναι μια ακόμη απάντηση στην πολιτική των εξοπλισμών, των βάσεων και της μετατροπής της χώρας σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, για το οποίο ευθύνονται και κομπάζουν οι κυβερνώντες της ΝΔ όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασ­φάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας δεν πρέπει να υπάρχει ούτε σε αυτόν ούτε σε κανέναν άλλον πόλεμο.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ψήφισμα που πρότεινε ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΑΣ στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ