Δελτίο τύπου της ΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ Πειραιά

Ενάντια στη μόλυνση των βιομηχάνων που σκορπά το θάνατο!

Αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας!

Μαζική και με παλμό ήταν η συγκέντρωση και η διαδήλωση που πραγματοποίησαν φορείς, συλλογικότητες και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία την Παρασκευή 26 Ιουνίου στη Δραπετσώνα. Κεντρικό αίτημα του λαού της Δραπετσώνας είναι η άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη. Η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρίας του “Oil One” εντός του οικιστικού ιστού αποτελεί μια μόνιμη πηγή μόλυνσης, απειλής της υγείας των κατοίκων, ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές της Δραπετσώνας, συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, όλων των ηλικιών, με κεντρικά τους συνθήματα τα “Έξω τα καζάνια του θανάτου” και “Στη Δραπετσώνα θέλουμε ζωή – έξω τα καζάνια απ’ την περιοχή”. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή πολλών νέων παιδιών, μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής τα οποία πλαισίωσαν με την παρουσία τους, τις φωνές τους και τη ζωντάνια τη διαδήλωση. Η μαζική και αγωνιστική ανταπόκριση των κατοίκων από τις λαϊκές γειτονιές της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, είναι πολύ θετικές για την υπόθεση του αγώνα για την απομάκρυνση και μετεγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας από την περιοχή.

Η ΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ Πειραιά, συμμετείχε αγωνιστικά και δραστήρια με πανό, προκήρυξη και συνθήματα. Με της δράση του και την παρέμβασή του απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Δραπετσώνας να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της υγείας του, την καλυτέρευση της ζωής του. Να απαιτήσει την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών και κάθε βιομηχανικής δραστηριότητας μακριά από τον οικιστικό ιστό διασφαλίζοντας παράλληλα όλες τις θέσεις εργασίας.

Η ΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ Πειραιά χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Καλεί το λαό τις Δραπετσώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του για να απομακρυνθούν οριστικά τα καζάνια από την περιοχή. Να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που εκχωρεί έδαφος στην βιομηχανική δράση των μεγαλοεπιχειρηματιών, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, που περιφρονεί τις λαϊκές ανάγκες και οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, που λεηλατεί το φυσικό περιβάλλον.

Δραπετσώνα 27 Ιουνίου 2020

ΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ Πειραιά