Τελικά, μετά από άφθονες καταγγελίες, κατηγορίες, απειλές και χαρακτηρισμούς για το Ιράν, μετά από ακατάσχετους κομπασμούς για τους συμμάχους και το διεθνές δίκαιο που «θα επιβληθεί» με την ισχύ της Δύσης στους «πειρατές», η ελληνική κυβέρνηση έβαλε κανονικά την ουρά στα σκέλια. Η κατάσχεση του ιρανικού τάνκερ ακυρώνεται και το πετρέλαιο, που το ελληνικό κράτος επιχείρησε να κλέψει για λογαριασμό των ΗΠΑ, επιστρέφεται στους νό­μιμους ιδιοκτήτες του.

Με μια νέα δικαστική απόφαση του εφετείου της Χαλκίδας, η οποία πέρασε στα ψιλά της ενημέρωσης, η κατάσχεση του ιρανικού πλοίου κρίθηκε… παράνομη! Τελικά μια κατάσχεση που η ίδια η κυβέρνηση και μια αφόρητη σάπια προπαγάνδα παρουσίαζαν επί εβδομάδες ως πράξη «διεθνούς δικαίου» σύμφωνα με την ίδια τη δικαιοσύνη δεν ήταν και τόσο… δίκαιη! Τελικά σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη το ελληνικό κράτος ήταν αυτό που ενήργησε ως κανονικός σαλταδόρος και διέπραξε πειρατεία για λογαριασμό των αφεντικών του!

Θα ήταν αστείοι αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι! Αυτοί που, για την εξυπηρέτηση των εγκληματικών συμφερόντων των ΗΠΑ, με μια κατάσχεση οδήγησαν τη χώ­ρα σε νέα κρίση με το Ιράν, έκριναν τους εαυτούς τους παράνομους. Για να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο οι «σύμμαχοι» τους έβαλαν. Και τώρα σαν να μη συνέβη τίποτα, σαν να μην έχουν καμία ευθύνη για όλα αυτά… λούφαξαν. Δεν βγάζουν κιχ οι προηγούμενα λαλίστατοι κυβερνητικοί σαλ­­­τιμπάγκοι και τα τηλεοπτικά τους φερέφωνα.

Η ιστορία βέβαια δεν κρίθηκε στα δικαστήρια. Αυτά πάντα χρησιμοποιούνται ως φερετζές της πολιτικής. Η ιστορία κρίθηκε από το γεγονός ότι το Ιράν, σε αντίθεση με τους κυβερνώντες του ελληνικού προτεκτοράτου, είναι μια χώρα ανεξάρτητη. Και ότι, όπως είχε προειδοποιήσει, άμεσα απά­ντησε στην παράνομη κατάσχεση της Ελλάδας με την κατάσχεση δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων και την απειλή ότι θα κατασχέσει άλλα 17. Η κυβέρνηση των τρίδουλων της ΝΔ νόμιζε ότι, επειδή οι ΗΠΑ την έσπρωξαν σε μια παράνομη και τυχοδιωκτική ενέργεια, θα της εξασφάλιζαν στή­­­ριξη.

Αυτή είναι όμως η μοίρα των άβουλων υποτελών. Στο τέλος έρχεται πάντα ο διασυρμός.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τους άφησαν να αντιμετωπίσουν τα απολύτως επιβεβλημένα αντίποινα με… κομπασμούς.. Τους παρέ­δωσαν στην παγκόσμια χλεύη. Το συμπέρασμα ξανά καθαρό. Οι «ισχυροί σύμμαχοι» των τρίδουλων δεν είναι σύμμαχοι. Είναι ιμπεριαλιστές δυνάστες. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ολέθρους που ακολούθησαν τους τυχοδιωκτισμούς που επέβαλαν «σύμμαχοι». Οι υποτελείς της «σωστής πλευ­­­ράς της ιστορίας» οδηγούν τη χώρα σε νέες τραγωδίες. Χρέος του λαϊκού κινήματος με τους αγώνες του να τους τοποθετήσει σωστά στην «ιστορία». Αυτή που αρμόζει σε λακέδες, υποτελείς, τυχοδιώκτες… Στη λήθη.