Με πρόσχημα το περιβόητο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» οι σιωνιστές φασίστες διαπράττουν τα πιο φριχτά εγκλήματα πολέμου, μια κανονική εθνοκάθαρση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έχοντας στο πλευρό τους τούς ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ΕΕ, που με την γκεμπελικού τύπου φαιά προπαγάνδα τους και τις χαλκευμένες ψεύτικες εικόνες επιχειρούν να συκοφαντήσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού και να παραλύσουν τις εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών του κόσμου προς τη μαρτυρική Παλαιστίνη.

Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ευσεβής πόθος των ιμπεριαλιστών επικυριάρχων και των σιωνιστών-τοποτηρητών τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως απέδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των λαών σε ανατολή και δύση που στηρίζουν τον αγώνα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού.

Στη χώρα μας, ύστερα από κάλεσμα των παλαιστινιακών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 13/10, με τη συμμετοχή οργανώσεων της αριστεράς, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Εκκωφαντική ήταν η απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ καθώς το κόμμα του Περισσού είχε προ πολλού ξεκαθαρίσει (ήδη την επαύριο των βουλευτικών εκλογών του Ιούλη) πως η σημαντικότερη πολιτική μάχη του επόμενου διαστήματος θα είναι …η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών! Χιλιάδες λαού και νεολαίας πορεύθηκαν από το Πάρκο Ελευθερίας μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στο νέο Ψυχικό φωνάζοντας με παλμό συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ, Φασίστες-δολοφόνοι». Στη διαδήλωση πήρε μέρος με μαζικό και μαχητικό μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ. Πίσω από το κομματικό πανό συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος διατρανώνοντας με τα συνθήματά τους την συμπαράστασή τους στην παλαιστινιακή αντίσταση, καταγγέλλοντας τον ισραηλινό σιωνισμό, τους ιμπεριαλιστές προστάτες του, αλλά και την υποτελή ελληνική κυβέρνηση που στέλνει φρεγάτα στο πλευρό του αμερικάνικου στόλου στη Μέση Ανατολή.

Την Τετάρτη 18/10, μια μέρα μετά την κτηνώδη τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Γάζας, που χύνει νερό στο μύλο της γενικευμένης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε νέα μαζική κινητοποίηση χιλιάδων διαδηλωτών από την πλατεία Συντάγματος και Κολοκοτρώνη προς την ισραηλινή πρεσβεία. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε βροντοφωνάζοντας αντιαμερικάνικα, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, συνθήματα καταδίκης του ισραηλινού φασισμού και αλληλεγγύης στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης. Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία χτύπησε την πορεία στο ύψος της πρεσβείας επιχειρώντας μάταια να την διαλύσει.