Την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, και έπειτα από τις κάλπες του 32ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, συγκροτήθηκε σε σώμα το (31μελές) Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας.

Τελικά το ΕΚΑ, όπως προέλεγε η ΔΑΣ, …γύρισε σελίδα. Νέος Πρόεδρος του ΕΚΑ, ο Κώστας Κουλούρης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της …ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), αντικαθιστά τον Γκιουλάκη Ηλία (από την ΕΑΚ, παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος γίνεται ο νέος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΚΑ, ο Κόκκαλης Ηλίας, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ. Αντιπρόεδρος, ο Μανιάτης Κωνσταντίνος από το ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ (διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ). Ο Κακαριάρης Γεώργιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΚΑ (από την ΕΝΟΤΗΤΑ, δεύτερη παράταξη της δεξιάς στο ΕΚΑ).

Η ΔΑΣ, μολονότι πρώτη δύναμη στο ΕΚΑ, δεν διεκδίκησε κάποια συγκεκριμένη θέση στη Διοίκηση, ούτε του ταμία, ούτε του οργανωτικού γραμματέα ή του αναπληρωτή αυτού. Έτσι, τις κεντρικές θέσεις στη διοίκηση του ΕΚΑ τις μοιράστηκαν βασικά η δικέφαλη δεξιά, με τον δικέφαλο ΣΥΡΙΖΑ, και την ΠΑΣΚΕ.

Λίγες ημέρες πριν, είχαν ανακοινωθεί επισήμως τα αποτελέσματα, στα οποία η ΕΡΓΑΣ λάμβανε 3 ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο. Σχεδόν ταυτόχρονα, έπειτα από λίγους βασανισμούς, στην επίσημη σελίδα του ΕΚΑ ανέβαιναν τελικά όλα τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από το Σώμα του Συνεδρίου, μεταξύ των οποίων και εκείνα που υποβλήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΡΓΑΣ.