Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 7/2, έχει δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, το γιγαντιαίο αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush», το οποίο εντάσσεται στον δολοφονικό 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο αποτελεί κορυφαίο πολεμικό πλοίο του αμερικανικού στρατού, άνω των 300 μέτρων μήκους, με 7.000 πεζοναύτες, με 85 μαχητικά συμβατικού και ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα. Μια ελληνική φρεγάτα και ένα υποβρύχιο το συνοδεύουν. Μάλιστα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει εκδώσει την εξής διαταγή για: «..απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας σκαφών, πλοίων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα σε απόσταση χιλίων μέτρων…», για να καταστεί ξεκάθαρο ότι το ελληνικό κράτος παρέχει και την τελευταία διευκόλυνση-υπηρεσία στα ξένα στρατεύματα που στρατοπεδεύουν στη χώρα μας. Στα μέσα του Φλεβάρη, θα δέσει, ξανά στη Σούδα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», με 3.000 άντρες πλήρωμα και συνοδευόμενο από αρμάδα γαλλικών και νατοϊκών πλοίων.

Πριν μερικές μέρες, ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της 110ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, η οποία μετατρέπεται σε μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση, και μάλιστα, μόνιμη βάση της διοίκησης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA). Επίσης, ανακοινώθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία ναύσταθμου στον Αλμυρό, ώστε να γίνει όλη η Θεσσαλία ένας κόμβος για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αντίστοιχα, στις 21 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθεί τη χώρα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν, στα πλαίσια του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ.

Αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες για το λαό μας. Η κυβέρνηση με την πολιτική της υποτέλειας στις ΗΠΑ και τους άλλους ξένους ιμπεριαλιστές, παραδίδει κυριολεκτικά σε αυτούς «γη και ύδωρ», τους παραδίδει κάθε διευκόλυνση και γωνιά της χώρας. Στόχος των ιμπεριαλιστών είναι η προώθηση των πολεμικών τους σχεδίων απέναντι στη Ρωσία, ιδιαίτερα τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία γενικεύεται. Τώρα που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ συζητούν την αποστολή επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, στα πλαίσια της αντιπαράθεσής τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Η χώρα μας καθίσταται φυλάκιο πρώτης γραμμής σε αυτόν τον πόλεμο, αφού από εδώ Αμερικάνοι, Γάλλοι και ΝΑΤΟικοί στέλνουν στρατεύματα στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ουκρανία, αλλά και στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, δολοφονώντας τους λαούς της περιοχής και δημιουργώντας τα τεράστια προσφυγικά ρεύματα.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, μιλώντας για την προστασία που μας προσφέρουν τα ξένα στρατεύματα απέναντι στον τούρκικο επεκτατισμό. Ωστόσο, είναι οι ΗΠΑ που κρατούν ίσες αποστάσεις μπροστά στις απειλές του Τουρκικού κράτους απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Είναι οι ΗΠΑ που θα πουλήσουν αεροπλάνα και στην Τουρκία. Επίσης, τα κυβερνητικά φερέφωνα θα μιλήσουν για την ανάπτυξη στις «τοπικές οικονομίες», από την παρουσία των χιλιάδων πεζοναυτών. Πριν λίγες μέρες, όταν καταγγείλαμε την αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης στη Λάρισα, καταγγείλαμε αυτήν την άποψη. Η μόνη αναβάθμιση για τις «τοπικές οικονομίες» θα περιλαμβάνει Αμερικανούς πεζοναύτες που θα παρενοχλούν, θα χτυπούν, θα βιάζουν, ενίοτε δηλαδή θα φέρονται σαν στρατός κατοχής, αλλά ταυτόχρονα, λόγω της δικαιώματος της «ετεροδικίας», δεν θα μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα για τα εγκλήματά τους. Όπως άλλωστε γίνεται χρόνια τώρα στη Σούδα, αλλά και την Αλεξανδρούπολη. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όπως καταγγέλλεται με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, Αμερικανοί πεζοναύτες του «George W. Bush», χθες, παρενοχλούσαν και προκαλούσαν θαμώνες μαγαζιών και περαστικούς στον Πειραιά!

Ο ελληνικός λαός πρέπει τώρα να καταγγείλει την παρουσία των δύο αεροπλανοφόρων. Να σηκώσει ψηλά της σημαία του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού αγώνα. Να απαιτήσει να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα, να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Για να φύγει η Ελλάδα από το δολοφονικό ΝΑΤΟ. Να παλέψει για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

5/2/2023

Μ-Λ ΚΚΕ