Στην τελική ευθεία έχει μπει η καμπάνια του Μ-Λ ΚΚΕ εν όψει της Συνδιάσκεψης στις 28-9 Μάη. Η πλατιά συζήτηση που έχει ανοίξει στις οργανώσεις του Κόμματος και της Νεολαίας προχωράει πάνω σε όλα τα βασικά προβλήματα της περιόδου. Ο διάλογος που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο, συσπειρώνει όλο το κομματικό δυναμικό, καθώς και τους φίλους της οργάνωσης γύρω από τις θέσεις της ΚΕ, δημιουργώντας ένα αγωνιστικό και αισιόδοξο κλίμα, πρώτα για την ίδια τη Συνδιάσκεψη, αλλά και για την επόμενη περίοδο, η οποία μπορεί να βρει το Μ-Λ ΚΚΕ ακόμα πιο δυναμωμένο, πιο στέρεο, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό το αγωνιστικό κλίμα πιστοποιείται από την αρχή των δημόσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Μ-Λ ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Μετά τις πρώτες εκδηλώσεις, σε Γιάννενα, Άρτα, Ικαρία και Βόλο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από επιτυχία, τη σκυτάλη πήραν οι οργανώσεις του Κόμματος στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στις ανατολικές Συνοικίες της Αθήνας, στον Πειραιά και στην Ηγουμενίτσα.

Βέροια

Στις 7 Μάη, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τη συζήτηση των θέσεων της Συνδιάσκεψής του. Εκ μέρους της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης, ο σύντροφος Γιάννης Μελιόπουλος άνοιξε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια ο σύντροφος Δημήτρης Κοντοφάκας στάθηκε λεπτομερώς στη σύνθετη διεθνή κατάσταση που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που μαίνεται για τρεις μήνες, στις τεράστιες καταστροφές που προξενεί, στην μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στους κινδύνους που δημιουργούνται εξαιτίας τους, τονίζοντας παράλληλα τον εμπρηστικό ρόλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αναφέρθηκε ακόμα και στην εγχώρια κατάσταση, τονίζοντας την ανάγκη της μαζικής λαϊκής πάλης. Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και λόγω προσέλευσης, αλλά και λόγω συμμετοχής στη ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε.

Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή παλιών και νέων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ, για την πλατιά διάδοση των θέσεών του, εν όψει της Συνδιάσκεψης, στον πολιτιστικό χώρο της Πορείας, στην «Πυξίδα», την Κυριακή 8/5, το μεσημέρι.Ο σύντροφος Δημήτρης Καρβαγιώτης, εκ μέρους της ΚΟ Θεσσαλονίκης άνοιξε τη συζήτηση, βάζοντας το πλαίσιο της κουβέντας και κάνοντας ένα πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στην επίσκεψη του Κόμματος στη Μακρόνησο, στις 29 του Μάη, ενώ ο σύντροφος Δημήτρης Κοντοφάκας ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του Κόμματος, πάνω στα καυτά προβλήματα της περιόδου, ιδιαίτερα στα προβλήματα που προκύπτουν στον πλανήτη και στη χώρα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα καθήκοντα των κομμουνιστών, καθώς και την εσωτερική κατάσταση. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια και μέσα από αυτή αναδείχθηκαν τα σύνθετα καθήκοντα της περιόδου σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο.

Ανατολικά Αθήνας – Ηλιούπολη

Με την παρουσία πολλών συντρόφων και συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κ.Ο. Νοτίων Προαστίων της Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο 14 Μάη, στις 7:00 μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Βαγγέλης Σαλαπάτας με ένα σύντομο εισαγωγικό παρουσίασης της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μάη και αμέσως μετά ο σ. Χρήστος Κάτσικας έκανε αναφορά στην επίσκεψη που έχει προγραμματίσει το Μ-Λ ΚΚΕ στη Μακρόνησο και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σ. Γιώργος Σόφης ο οποίος έκανε την κεντρική εισήγηση με θέμα: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στη χώρα μας». Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια και τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν στην εξέλιξη της εκδήλωσης.

Πειραιάς – Κερατσίνι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15/5 η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Κερατσίνι (δημαρχείο) για τη διάδοση των θέσεών του, εν όψει της Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντρόφισσα Ρούλα Λαγουτάρη κάνοντας ένα πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στην επίσκεψη του Κόμματος στη Μακρόνησο, στις 29 του Μάη. Στη συνέχεια, ο σύντροφος Δημήτρης Κοντοφάκας ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος για την παγκόσμια κατάσταση, ιδιαίτερα για τα προβλήματα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και πώς αυτά επηρεάζουνε την κατάσταση στη χώρα μας. Αλλά και τα εσωτερικά ζητήματα που απασχολούν καθημερινά το λαό μας, καθώς και στον πολιτικό προσανατολισμό του Μ-Λ ΚΚΕ και στα άμεσα καθήκοντα της πάλης μας.

Ηγουμενίτσα

Η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας μπροστά στην πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος, πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Μάη, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ», στην Ηγουμενίτσα, εκδήλωση – συζήτηση επιδιώκοντας να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που πλανώνται σε κάθε δημοκρατική συνείδηση.
• Γιατί τώρα η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ποιο το πραγματικό της υπόβαθρο;
• Πού μπορεί να οδηγήσει η κλιμακούμενη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ποια η θέση της χώρας μας στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται;
• Πόσο μας διασφαλίζει το δόγμα «ανήκομεν εις την δύσιν» ή επί το νεώτερον «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»;
• Μέχρι πού μπορεί να φθάσει η σκληρή ταξική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη κατανάλωσης, η εγκληματική πολιτική για την πανδημία;
• Μέχρι πού μπορεί να φθάσει και ποιοι κερδίζουν από τη συνεχόμενη αποσάθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας;
• Μέχρι πόσο μπορεί να υπομένει ο λαός μας επί μια δωδεκαετία τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, που δυναμιτίζει εκ νέου η εξωφρενική ακρίβεια στην ενέργεια και τα βασικά είδη κατανάλωσης;

Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα εισηγήθηκαν οι σύντροφοι Π. Αλεξίου και στη συνέχεια ο Θ. Χόβολος. Ακολούθησαν τοποθετήσεις παρευρισκόμενων συμπεριλαμβανομένης και της τοποθέτησης του συντρόφου από το ΚΚΕ(μ-λ).

Οι σύντροφοι έκαναν και αναφορά στην επίσκεψη που έχει προγραμματίσει το Μ-Λ ΚΚΕ στη Μακρόνησο με κάλεσμα στους παρευρισκόμενους. Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση κρίνεται ικανοποιητική.

‘Αλλες συγκεντρώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ :

-Αθήνα – Νεολαία Πορεία
Σάββατο, 21 Μάη, 7:00 μ.μ.
Σήμα, (Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια)

-Αθήνα
Κ.Ο. Βορείων Προαστίων
Κυριακή, 22 Μάη, 7:00 μ.μ.
Πολιτιστικός χώρος Σήμα

-Ηράκλειο
Δευτέρα, 23 Μάη, 7:00 μ.μ.
Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου