Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Δημαρχείο της Αθήνας ενά­ντια στα πρόστιμα για «αφισορύπανση» που επέβαλε η δημοτική αρχή Mπακογιάννη στο ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό εκτός από το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ και το Κόκκινο Νήμα. Οι οργανώσεις κατήγγειλαν την πολιτική της τρομοκρατίας και της αντιδημοκρατικής φίμωσης φωνάζοντας συνθήματα για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις διαβεβαιώσεις των φυλάκων του Μεγάρου πως θα κατέβαινε κάποιος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής για να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους και να λάβει το αίτημα για ακύρωση των αυταρχικών προστίμων, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε κανείς, αλλά ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Δήμου Αθηναίων συνεχίστηκε με την έντονη παρουσία της αστυνομίας στη συγκέντρωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε πως τα αυταρχικά πρόστιμα στρέφονται συνολικά απέναντι στον λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Αποτελούν πρωτοφανή παραβίαση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των απόψεων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, τα οποία ούτως ή άλλως προβάλλονται ελάχιστα έως καθόλου από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και ως τέτοια πρέπει να συναντήσουν τη μαζική αποδοκιμασία του λαού και της νεολαίας. Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Αθηναίων εξάντλησε τις «ευαισθησίες» του για τη ρύπανση στην πόλη και τα ταχύτατα αντανακλαστικά του για την αντιμετώπιση των πολιτικών αφισών.

Κατά τ’ άλλα, η μετατροπή της Πανεπιστημίου και ενός ολόκληρου κομματιού του κέντρου της Αθήνας σε ένα απέραντο εργοτάξιο, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και πρώτα απ’ όλα των δημοτικών ιατρείων, η αδυναμία αντιμετώπισης φαινομένων όπως οι βροχές ή τα χιόνια που δημιουργούν προβλήματα σε μια σειρά συνοικίες της πόλης καλά κρατούν. Η επιβολή των προστίμων αυτών από το Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια από την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της τρομοκρατίας της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή την πολιτική μόνο η λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών μπορεί να την ανατρέψει.