Πλούσια η δραστηριότητα του Κόμματος, της νεολαίας και των συνδικαλιστικών σχημάτων τους μπροστά στις πυκνές εξελίξεις, διεθνώς και στη χώρα μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Δύσης και της χώρας μας έθεσαν στην ημερήσια διάταξη τον αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας και παγκόσμια. Για να μην ξαναγίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, από τη διάλυση του ΕΣΥ, μέχρι τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και βεβαίως την πολιτική της ακρίβειας και της φορομπηξίας που οδηγεί σε εξαθλίωση το λαό. Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες και πυκνές εξελίξεις πραγματοποιήθηκαν αυτήν την περίοδο μια σειρά κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, «ανεβάζοντας τους ρυθμούς» και των δυνάμεών μας, οι οποίες -ταυτόχρονα με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις- προσπάθησαν να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα του αγώνα με την αυτοτελή καμπάνια του Κόμματος. Επόμενο μεγάλο ραντεβού, η γενική απεργία στις 6 Απρίλη, απέναντι σε όλες τις αντιδραστικές εξελίξεις, για την επιτυχία της οποίας παλεύουν δραστήρια τα μέλη της οργάνωσης και της νεολαίας, στο μέτρο των δυνάμεών τους, με τη παρέμβασή τους σε μια σειρά συνδικαλιστικούς φορείς.

-Πιο συγκεκριμένα, το Μ-Λ ΚΚΕ πρόβαλε την γραμμή του για την καταγγελία της ρωσικής εισβολής και την πολύχρονη επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ στην Ουκρανία. Κατήγγειλε την υποτελή εμπλοκή της Ελλάδας και τη στρατοπέδευση των αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την επικράτεια. Στα πλαίσια αυτά, συμμετείχε στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στα Γιάννενα και την Κέρκυρα, την Τρίτη 15/3, πήρε μέρος στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, με δικό του αυτόνομο πανό και μπλοκ. Αντίστοιχα, το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος με το πανό του και τα υλικά του, στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις της βδομάδας που οργανώθηκαν την Πέμπτη 17/3 σε Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Να σημειωθεί εδώ ότι το Μ-Λ ΚΚΕ είχε συμμετάσχει στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 3/3 στην Κέρκυρα, στις 5/3 στο Ηράκλειο και στις 4/3 στη Βέροια. Μάλιστα, έδωσαν τη μάχη στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου μέσω της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τη συμμετοχή του Σωματείου στην κινητοποίηση, κάτι που εν τέλει έγινε, παρά την αρχική καταψήφιση της πρότασης, κάτω από την πίεση των δυνάμεών μας. Στη Βέροια, ήταν η μόνη κινητοποίηση που οργανώθηκε όλο αυτό το διάστημα. Διοργανωτής ήταν η ΕΛΜΕ Ημαθίας, μετά από πρωτοβουλία των δυνάμεων του «Ανεξάρτητου Συνδυασμού-Εκπαιδευτική Παρέμβαση», όπου συμμετέχουν και οι σύντροφοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου.

-Οι δυνάμεις της Πορείας κινήθηκαν δραστήρια εκδίδοντας αντιπολεμική αφίσα με τα συνθήματα: «ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ». Η αφίσα κολλήθηκε σε σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, όπου παρεμβαίνει η οργάνωση.

-Στη Φθιώτιδα, πραγματοποιήθηκε κομματική εξόρμηση με την ανάρτηση πανό, αφισών στη Λαμία και στα χωριά της περιοχής, ενώ πραγματοποιήθηκε και μοίρασμα της κομματικής ανακοίνωσης στη Λαμία.

Μαζί με τη συμμετοχή στις πολυάριθμες κινητοποιήσεις, οι δυνάμεις του Κόμματος και της νεολαίας συνεχίζουν την ευρύτερη καμπάνια με την ανάρτηση αφισών και πανό, ιδιαίτερα με τις εξορμήσεις σε γειτονιές της Αθήνας, στην Ήπειρο και σε όλη την χώρα.

-Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας και μπόρεσαν να διοργανωθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα (Πλατ. Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), όπου το Μ-Λ ΚΚΕ έλαβε μέρος με το πανό και τα υλικά του, αναδεικνύοντας τον ταξικό χαρακτήρα του προβλήματος και προβάλλοντας την ενότητα των ανδρών και των γυναικών του λαού.

-Οι πολιτιστικοί χώροι της Πορείας παραμένουν ενεργοί και δίνουν τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους να βρεθούν και να συζητήσουν πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Στα πλαίσια αυτά, το ΣΗΜΑ οργάνωσε την Κυριακή 6/3 ιστορική περιήγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Την Τρίτη 8/3, διοργανώθηκε στο ΣΗΜΑ εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας με ομιλήτριες της συντρόφισσες Μαρία Καπνίζου και Νίκη Πετράκη, οι οποίες παρουσίασαν τα προβλήματα των γυναικών του λαού και την τοποθέτηση του Κόμματος πάνω στο γυναικείο ζήτημα. Την Τετάρτη 9/3, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στα Γιάννενα, στη ΣΦΗΝΑ.

-Μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων, η ΕΡΓΑΣ είχε επίσης μια πλούσια δραστηριότητα, δίνοντας τις δυνάμεις της στις επί μέρους κινητοποιήσεις, παλεύοντας ωστόσο από τώρα και για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΓΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, την Τρίτη 15/3, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα, μπροστά στην απόλυση 252 καθαριστριών από το τοπικό Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο, η ΕΡΓΑΣ πήρε μέρος στην κινητοποίηση σωματείων, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Τρίτη 15/3, με κεντρικό αίτημα να μη γίνουν οι απολύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12/3, διοργανώθηκε εκδήλωση-συζήτηση από την «Πρωτοβουλία για τη σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων», όπου συμμετέχουν και οι δυνάμεις της ΕΡΓΑΣ, μέσω της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας. Η εκδήλωση ήταν πετυχημένη, με πάνω από 20 άτομα να την παρακολουθούν και να επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Την Τετάρτη 16/3, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κήρυξε απεργία για να πιέσει την εταιρία ΑΚΤΩΡ να εφαρμόσει τη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί. Την Τρίτη 15/3, πραγματοποίησαν απεργία οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Και στις δύο αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις, ουσιαστική ήταν η συμβολή των δυνάμεων της ΕΡΓΑΣ.

Από τη γενικότερη δράση της ΕΡΓΑΣ να σημειώσουμε ότι στα εκπαιδευτικά σωματεία, οι δυνάμεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου δίνουν τη μάχη ενάντια στις διορισμένες από τα δικαστήρια ηγεσίες, για την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, παρά το σαμποτάρισμα από ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΑΜΕ.

Μπροστά στις πολύ κρίσιμες εξελίξεις, η ΕΡΓΑΣ παλεύει ώστε από την ΑΔΕΔΥ μέχρι πρωτοβάθμια σωματεία να υιοθετηθεί αντιπολεμικό ψήφισμα, που καταγγέλλει τη ρωσική εισβολή, τη δυτική εμπλοκή και απαιτεί να μην συμμετάσχει με κανένα τρόπο η χώρα στον πόλεμο εκεί.

Τέλος, ταυτόχρονα, με όλη αυτήν τη δραστηριότητα, οι δυνάμεις της ΕΡΓΑΣ σε όλους τους παραπάνω χώρους δίνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, για την οργάνωση της γενικής απεργίας της 6ης Απρίλη με τους καλύτερους δυνατούς όρους, κόντρα στην υπονόμευση και τη διάσπαση.