Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε για να πάρει το σωματείο απόφαση απεργίας για τις 9 του Νοέμβρη, αλλά και για να ξεκινήσει την προσπάθεια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Η ΕΡΓΑΣ πήρε μέρος στη συνέλευση και έθεσε ως κύριο ζήτημα αυτό της υπογραφής νέας ΣΣΕ, η οποία τελευταία φορά ανανεώθηκε και υπογράφτηκε το 2012. Έθεσε, επίσης, το ζήτημα απεύθυνσης σε άλλους ομοιοεπαγγελματικούς σωματειακούς φορείς για συμπαράσταση στον αγώνα για τη διεκδίκηση ΣΣΕ και ειδικά στα σωματεία (ΣΕΚΑ, Οικοδόμους) με τα οποία συνυπάρχουν σε αρκετούς χώρους δουλειάς, κάνοντας μνεία στο παράδειγμα της απεργίας για την υπογραφή ΣΣΕ στη γραμμή 4 του μετρό, που κράτησε από 1 έως 19 Σεπτέμβρη και πραγματοποίησαν τα τρία σωματεία μαζί.

Η ΕΡΓΑΣ τόνισε την ανάγκη μαζικής καθόδου των εργαζομένων στην απεργία στις 9 του Νοέμβρη, τόσο ως ένα πρώτο αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία για τα επόμενα βήματα του σωματείου για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ, όσο και ως μια πρώτη πανεργατική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανέχειας. Η ΕΡΓΑΣ κατήγγειλε τη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργάνων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που από τις αρχές Σεπτέμβρη έχουν κρατήσει σε ακινησία τα συνδικάτα.

Τέλος, προέτρεψε τους εργαζόμενους του σωματείου, η απεργία στις 9 του Νοέμβρη να μην αποτελέσει «κορύφωση» και «μήνυμα «ανακωχής», που τόσο θα ήθελαν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά να τις διαψεύσουν και να τη μετατρέψουν σε ένα πραγματικό αγωνιστικό βήμα ενός συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα. Ένα βήμα ενός δύσκολου δρόμου που πρέπει να περπατήσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως κλάδου και χώρου δουλειάς. Και που θα πρέπει να περπατηθεί μαζικά και συντονισμένα.