Με επιτυχία ολοκληρώνεται η πανελ­λαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ. Από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό βρέθηκαν ξανά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τα εργατικά αιτήματα και τους στόχους πάλης του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την αγωνιστική παρουσία τους σε συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και διαδηλώσεις με την προκήρυξη, με πανό, αφίσες και τρικάκια. Το ίδιο συνέβη και στις συνοικίες της πρωτεύουσας με παρεμβάσεις των τοπικών οργανώσεων στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, με μοίρασμα του κομματικού υλικού στις λαϊκές και στα καφενεία καθώς και με τη ζωντανή επικοινωνία με τον κόσμο των αντίστοιχων περιοχών.

Κομματική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, όπου στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης το Σάββατο 16 Οκτωβρίου οργανώθηκε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς την Ομόνοια, προκειμένου να καταγγελθούν οι συμφωνίες υποτέλειας της κυβέρνησης που εμπλέκουν τη χώρα στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γαλλίας, όπως επίσης και η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Στην κινητοποίηση πολύ έντονα και διακριτά ήταν τα συνθήματα ενάντια στις βάσεις και για να φύγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Όπως χαρακτηριστικά τονιζόταν στην αντίστοιχη κομματική ανακοίνωση, η κυβέρνηση της ΝΔ -με μια εντελώς παραπλανητική προπαγάνδα- κλιμακώνει την πολιτική της φτώχειας και της τρομοκρατίας για τον ελληνικό λαό και των προκλητικών παροχών προς την οικονομική ολιγαρχία, καθώς και την πολιτική της εθνικής υποτέλειας που εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στα πολεμικά και επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική το Μ-Λ ΚΚΕ κάλεσε και καλεί σε μαζικό, πανεργατικό, παλλαϊκό αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Σε ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Για να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά και γαλλικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Με το τέλος της πανελλαδικής εξόρμησης και στο διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, το κόμμα μας -αξιοποιώντας το θετικό αποτύπωμα που άφησε η κινητοποίηση και η δράση των συντρόφων τις προηγούμενες εβδομάδες- θα απευθυνθεί ακόμα πιο αποφασιστικά στον κόσμο της εργασίας, το λαό και τη νεολαία, προκειμένου την επόμενη περίοδο να βρεθούμε πλάι-πλάι στους αγώνες που αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της καταστολής, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.