Ανταπόκριση

Ενώ οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετρούν ακόμα τις πληγές τους από το πέρασμα του «Ιανού», την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της κυβέρνησης εδώ και έξι μήνες, το νησί δέχθηκε νέο πλήγμα από την κακοκαιρία του Σαββάτου 15/05. Η ισχυρή χαλαζόπτωση οδήγησε στην ολική καταστροφή τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, τα αμπέλια, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στις ελιές και στις κερασιές που τώρα ήταν στην παραγωγική περίοδο.

Οι αγρότες καλούνται τώρα να καταγράψουν και να δηλώσουν στον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) τις καταστροφές που υπέστησαν για να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια οι αυτοψίες από τα κυβερνητικά κλιμάκια. Οι αγρότες του νησιού που έχουν ακόμα νωπή την εμπειρία από την εγκατάλειψη της κυβέρνησης, εκφράζουν δικαιολογημένα την έντονη αγωνία τους πως οι όποιες αποζημιώσεις δοθούν θα είναι ψίχουλα μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί.
Είναι σωστό και δίκαιο το αίτημα η κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα και πλήρως όλους τους αγρότες για το σύνολο της καταστροφής των καλλιεργειών αλλά και της παραγωγής τους.