Κομμουνιστές, ή τουλάχιστον σοσιαλιστές, φαίνεται ότι καταλαμβάνουν, το ένα μετά το άλλο, όλα τα κέντρα εξουσίας της υφηλίου.
Την αρχή έχει κάνει η παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη των ΗΠΑ, η οποία, με τον Μπάιντεν στο τιμόνι της, καταρχάς κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας (απλώς, ακόμη δεν έχει καταγγείλει το πραξικόπημα του Μεϊντάν, τα φυτευτά ανδρείκελα και τα φασιστικά ενεργούμενά της στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα με τη μία).

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Μπάιντεν υπηρέτησε με συνέπεια το σύνθημα «κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας!». Αυτό, είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε. Για την ακρίβεια, οι ΗΠΑ υπηρέτησαν το σύνθημα «κανένας μισθοφόρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας, χωρίς τη θέλησή του», διότι όποιος μισθοφόρος το επιθυμεί, αμερικανός ή μη, μπορεί να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία, με μεροκάματο 2.000 ευρώ και μοναδικό πρόβλημα ότι θα πρέπει να επιζήσει για να λάβει στο τέλος του μήνα τον μισθό του.
Μάλιστα, εκεί που οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ οργάνωναν πραξικοπήματα και επεμβάσεις στις χώρες καταρχάς της γειτονιάς τους, τώρα οι αμερικανοί εγκαινιάζουν πολιτική φιλίας και συνεργασίας των λαών, συνομιλώντας με τη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Μάλιστα, η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται σοβαρά να στηρίξει την κυβέρνηση του Καράκας, αγοράζοντας όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορεί.
Ας σημειωθεί ότι πολλές κυβερνήσεις για τις οποίες άλλοτε θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά ότι «ανήκουν εις την Δύσιν» ή είναι η ίδια η Δύση, τώρα με βάση τα πιο προχωρημένα σοσιαλιστικά πρότυπα, «κοινωνικοποιούν» γιοτ, επαύλεις, και ιδιοκτησίες (ρώσων) ολιγαρχών, υψώνοντας τη σημαία της απαλλοτρίωσης του κεφαλαίου.

Και για τη χώρα μας, ο σοσιαλιστικός κατήφορος έως κρημνός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιγράφει τους αμερικανούς και λοιπούς απανταχού κομμουνιστές.
Θυμίζουμε ότι χαρακτηριστικά δείγματα σοσιαλιστικής γραφής είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν, αντιμετωπίζοντας τον ιστορικό χιονιά στην Αθήνα, στράφηκε ενάντια στον Μπόμπολα και τα μονοπώλια, επιβάλλοντας βροχή από πρόστιμα στην Αττική Οδό. Κανένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο στο κεφάλαιο. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να κάνει και ζύμωση ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους: «Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις!».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κυριολεκτικά μια οικογένεια, με σταθερά βήματα εδώ και μήνες επιχειρεί να αναβιβάσει (τουλάχιστον ψυχολογικά) τις εκμεταλλευόμενες τάξεις. Αν προεκλογικά η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε ότι στη μεσαία τάξη ανήκει «όποιος έχει εισόδημα από 30.000 έως 70.000 ευρώ ετησίως», μετεκλογικά διόρθωνε σημειώνοντας ότι στη μεσαία τάξη ανήκει «όποιος έχει εισόδημα από 12.000 έως 18.000 ευρώ ετησίως». Στό ίδιο βιολί και ο πρωθυπουργός και αδελφός της, ο οποίος στις προγραμματικές του δηλώσεις εξηγούσε ότι στη μεσαία τάξη υπάγονται «όσοι έχουν ακίνητη περιουσία από 80.000€ έως 1.000.000€», αλλά κι αυτός έκανε διορθωτική δήλωση, σύμφωνα με την οποία, στη μεσαία τάξη ανήκουν «όσοι ντύνονται απλά, αλλά ξέρουν να φορούν γραβάτα εκεί που πρέπει». Τη χαριστική κομμουνιστική βολή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο Χρ. Σταϊκούρας, βάζοντας στη μεσαία τάξη όλους όσοι έχουν εισοδήματα από 6.300 έως 16.700 ευρώ ετησίως. Μήπως όλα αυτά δεν αποκαλύπτουν ένα οργανωμένο σχέδιο κλιμακούμενης ανύψωσης των μικρών και μεσαίων τάξεων;

Ας μην αναφέρουμε καν την τρίπλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα ανεξάρτητο, υπερήφανο και ισχυρό εθνικό παραγωγικό μοντέλο, με εξασφάλιση καταρχάς της ενεργειακής επάρκειας της χώρας: εκεί που άλλοτε, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Γερμανών, δήλωνε ότι θα κλείσει τα λιγνιτωρυχεία στη Β. Ελλάδα και ότι μάλιστα από αυτό θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες, τώρα θέτει σε επαναλειτουργία τα ορυχεία, και προτιμάει να πληρώνει πρόστιμα στους ευρωπαίους (για την αντιπεριβαλλοντική εξόρυξη) από το να βάλει ταφόπλακα στον ενεργειακό μας πλούτο. Το λες και ανταρσία. Το κλείσιμο της ενεργειακής στρόφιγγας από Ρωσία – Ουκρανία αποτελεί απλώς χρονική σύμπτωση.

Παράλληλα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας πλάτη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, και σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα μοιράσει στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 1,1 δισ. σε 3,2 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες μας με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, το οποίο με απλά μαθηματικά ισοδυναμεί με εκτόξευση των εσόδων των μη προνομιούχων με περίπου …3,8 ευρώ ανά ημέρα και για 90 ημέρες!
Τελευταίο, αλλά καθόλου έσχατο, η πρόσφατη, συντονισμένη όσο και απροκάλυπτη επίθεση στη μεγαλοαστική τάξη από τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία εξήγησαν ότι αφήνουν την τιμή της βενζίνης στα ύψη, για να χτυπήσουν τους έχοντες και τους κατέχοντες, δηλαδή αυτούς που έχουν αμάξι, και ταυτόχρονα τις οικονομικές προϋποθέσεις να βάζουν σε αυτό βενζίνη.

Πρώτος, «χτύπησε» ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης: «Το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης. Αυτοί δε, που έχουν δύο τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο. Οπότε να κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο». (02-02-22).

Τη σκυτάλη πήρε ο Άρης Πορτοσάλτε, περίπου κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Βενζίνη όμως δεν πάει να τη βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη για την οποία διαμαρτυρόμαστε στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας… Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει, δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς με το αυτοκίνητο ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η μάνα μου η συγχωρεμένη που έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ δεν είχε αυτοκίνητο, πώς να το πω δηλαδή;». (23-02-22).

Τη χαριστική βολή έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεξιά πολιτική του, και την πρόταση για μείωση του φόρου στα καύσιμα: «Είστε μονίμως με τους πλουσίους, είναι για να κερδίσει ο κάτοχος της Cayenne περισσότερα από τον φτωχό. Εμείς θα στηρίξουμε τον φτωχό. Ο φτωχός θα πάρει το επίδομα και θα βγάλει τον μήνα του. Δώστε τα λεφτά στις Porsche και στις Jaguar» (…) «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης τον καθιστά μη αριστερό κόμμα. Δεν είναι αριστερό αυτό που λένε, είναι καραγκαγκά δεξιό»(!). (11-03-22).
Ακούγοντας κανείς μέχρι και τον Γεωργιάδη σε τέτοιες δηλώσεις, μπορεί να γνωρίζει ότι ο κομμουνιστικός κρημνός είναι πια προ των πυλών.