Μη χάσετε την καινούρια έκδοση του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού! Διαβάστε τους κανόνες, παίξτε το ανανεωμένο φιδάκι, απολαύστε την ένταση, την περιπέτεια, τα ανεβοκατεβάσματα της τύχης στον συναρπαστικό πολιτιστικό βόρβορο!

Σκάλα – ανεβαίνεις
Τετράγωνο 3 Κυβέρνηση και ΥΠΠΟΑ σε προωθούν! Η Μενδώνη δίνει, εν έτει 2020, θερινή μάχη στη Βουλή υπερασπιζόμενη μάλιστα το ήθος σου! Προχώρα ακάθεκτος, κατά 18 τετραγωνάκια!
Τετράγωνο 8 Σε πριμοδοτεί ο ακαδημαϊκός, πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καθηγητής γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτης: «Μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Λίνα Μενδώνη που δίνουν την ευκαιρία στον άξιο Δημήτρη Λιγνάδη να δείξει τις δημιουργικές ικανότητές του στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού μας Θεάτρου. Επιτυχημένη αξιοκρατική επιλογή ενός θεατρανθρώπου με πείρα, γνώση, ικανότητες και παρρησία για τα θέματα τής τέχνης, τής γλώσσας και τού πολιτικού γίγνεσθαι από πολιτισμικής -όχι κομματικής- σκοπιάς». Ο γνωστός λεξικογράφος διαβάζει βουλωμένο γράμμα! Μη δίνεις σημασία που η κόρη του Μπαμπινιώτη, ως καθηγήτρια στο Αρσάκειο, είχε κατηγορηθεί ήδη το 2012 για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών». Δεν αποδείχτηκε τίποτα! Ώθηση 22 θέσεων!

Τετράγωνο 28 «Νόμος» και «Δικαιοσύνη» σε ευνοούν. Προκειμένου να διοριστείς στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει το 2019 τον σχετικό νόμο, επικαλούμενη μάλιστα «λόγους δημοσίου συμφέροντος»! Είσαι πραγματικό κελεπούρι! Εκτοξεύεσαι 56 τετραγωνάκια μπροστά!

Τετράγωνο 58 Το STAR σε στηρίζει: «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα …για το τίποτα!». Ο ΣΚΑΪ, στο πλευρό σου: «Κάποιοι άνθρωποι στοχοποιούνται χωρίς λόγο!». Όπως δίδαξε πρώτος και ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο έχεις τα ΜΜΕ μαζί σου, μη φοβάσαι τίποτα. Προχώρα χωρίς να πτοείσαι, παρά τις καταγγελίες, 19 θέσεις μπροστά!

Τετράγωνο 75 win-win situation: Αν δεν εξαπάτησες κανέναν, δεν έχεις να φοβάσαι το παραμικρό. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Από την άλλη, αν μπόρεσες και εξαπάτησες την ίδια τη Μενδώνη («…αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά») τη μέγαιρα της διαπλοκής και αλεπού με διδακτορικό στην πονηρολογία, σίγουρα δεν θα είναι πρόβλημα να γητεύσεις και τον δικαστή. Προωθήσου κατά 11 θέσεις!

Τετράγωνο 80 Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ακόμη κι αν σε πιάσουν στα πράσα, δεν θα κινδυνέψεις να καταλήξεις στην «ψειρού». Πάρε θάρρος: Σκέψου τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος αρχικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά τελικά (το 2019) το αδίκημά του παραγράφηκε! Σκέψου το μέχρι πρότινος στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, ο οποίος καταγγέλθηκε με το ονοματεπώνυμό του για βιασμό της Μπεκατώρου, ωστόσο η υπόθεση, πριν ανοίξει, «μπήκε στο αρχείο». Η ατιμωρησία σε προωθεί στον τερματισμό, 20 τετράγωνα πρόσω!

Τετράγωνο 90 Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις: Ο γνωστός αμερικανοτραφής σκηνοθέτης και πλυντήριο της 7ετίας, Νίκος Μαστοράκης, δηλώνει ότι έχεις πέσει «θύμα πολιτικής δολοπλοκίας». Το ιδρυτικό (2009) στέλεχος της «Δράσης» (του Στ. Μάνου), το οποίο στη συνέχεια μεταπήδησε στο «Ποτάμι» (2014), για να τοποθετηθεί (το 2019) στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σε στηρίζει διακριτικά, σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό να πληροφορούμαστε σωστά, και να μην ακούμε τι γράφουν τα social media». Προωθήσου μόνο μία θέση μπροστά, αλλά μην έχεις παράπονο. Δεν σε σπρώχνουν δα και τίποτα τιτάνες ηθικής.
Τσίμπημα φιδιού – γυρίζεις πίσω

Τετράγωνο 17 Κακό πράγμα οι γείτονες! Ψίθυροι των περιοίκων εμπλέκουν σε βάρος σου, έως και 3 ΜΚΟ(!) στην «προμήθεια» ανηλίκων προσφυγόπουλων. Κάνε κράτει. Εσύ δεν εκθέτεις μόνο την κυβέρνηση, εκθέτεις ακόμα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις! Γύρισε γρήγορα πίσω 4 τετράγωνα!

Τετράγωνο 52 Τα κατάφερες. Έγινες πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια. Αλλά με αρνητικό τρόπο. Μιας και δεν βρίσκεται κανένας προϊστάμενός σου να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να καταλαγιάσει η υπόθεση, τα ΜΜΕ θα πουλήσουν αποκλειστικά την είδηση που απομένει -και πουλάει, ενός διεστραμμένου παιδεραστή. Πίσω, 23 θέσεις!

Τετράγωνο 57 Ατυχία! Τώρα σε καρφώνει και η ΕΡΤ, που ως τώρα σου έπλεκε το εγκώμιο. Ένα ένα τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται. Σταδιακά, σε αφήνουν μόνο. Χάνεις 17 θέσεις!

Τετράγωνο 62 Άνθρωπέ μου, χορευτικά και φωτογραφίες με το τοτέμ της γκαντεμιάς, και περιμένεις να βγεις αλώβητος;! Και μόνο που ακόμη περπατάς υγιής είναι ευτύχημα, μη το πεις ούτε του παπά. Γρήγορα, 40 τετραγωνάκια πίσω, και λίγα είναι!

Τετράγωνο 88 Προδοσία! Φίδι κολοβό η υπουργός, που μέχρι χτες έπινε νερό στο όνομά σου, τώρα δηλώνει πως εξαπατήθηκε από εσένα και πως είσαι επικίνδυνος! Μεγάλη ζημιά, γυρίζεις πίσω 70 θέσεις!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι f12.png

Τετράγωνο 95 Δεν πάμε καλά! Δύο καταγγελίες και μια επιπλέον κατάθεση σε βάρος σου! Το πρόβλημα είναι ότι εμπνέονται κι άλλοι ν’ ανοίξουν το στόμα τους! Επιστρέφεις 44 τετραγωνάκια πίσω! Ο κλοιός σφίγγει γύρω σου.

Τετράγωνο 97 Πουλικάκος και Καφετζόπουλος επιτίθενται σε Μενδώνη διότι σε κάλυπτε, εμμέσως πλην σαφώς λοιπόν, επιτίθενται σε ’σένα! Ο μεν κόβει «Πιστεύω -πράγματι- κυρία υπουργέ του πολιτισμού Μενδώνη, πως η καλλίτερη υπηρεσία που ημπορείτε να προσφέρετε εις τον όποιον υπάρχει πολιτισμόν, είναι, να τυλιχθείτε με την ιεράν Σινδώνη, και να αποχωρήσετε κι εσείς και η “παρέα” σας -ολίγον, έστω, αξιοπρεπώς- από το πόστο που σας ενεπιστεύθησαν οι εγκληματικά επιπόλαιοι και κυνικοί κολλεγιόπαιδες άρχοντές μας!», και ο άλλος ράβει «…δεν μπορώ παρά να συνταχθώ αυτούς που ζητούν να αποχωρήσετε. Αν με την ευκαιρία αυτή, του εξοστρακισμού 5-6 τοξικών ανθρώπων στις τέχνες ξεφορτωθούμε κι εσάς το όφελος θα είναι διπλό!». Καταστροφή, την ώρα που ακούγεται το καμπανάκι του τελευταίου γύρου. Χάνεις 18 θέσεις!