Το ΕΣΥ έχει εδώ και καιρό καταρρεύσει, οι υγειονομικοί έχουν συνθλιβεί και επισήμως πλέον, οι ασθενείς από κορονοϊό ή οποιαδήποτε άλλη νόσο υπόκεινται στην απάνθρωπη πολιτική της διαλογής και της επιλογής, για μια κλίνη ΜΕΘ, ΜΑΦ ή ακόμη και απλή! Αν και η «στατιστική» τους γίνεται με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιλογών της κυβερνητικής εγκληματικής πολιτικής, εδώ και εβδομάδες το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, τα «μέτρα» και τα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται για αναστροφή της κατάστασης καταρρίπτονται παταγωδώς και όλα μαρτυρούν το εγκληματικό αδιέξοδο στο οποίο βύθισαν τη χώρα οι «άριστοι» της ΝΔ.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα, ένα χρόνο μετά από την επιβολή ενός από τα πιο σκληρά λοκντάουν σε μέτρα και διάρκεια παγκοσμίως, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν υγειονομικό και οικονομικό όλεθρο και το κυριότερο, με ανάπηρες ελευθερίες και καρατομημένα δημοκρατικά δικαιώματα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας αστοχίας. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η συνέχιση της δεξιάς πολιτικής της διάλυσης του ΕΣΥ και της υποχρηματοδότησής του ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η άρνηση λήψης κάθε πραγματικού μέτρου πολιτικής προστασίας για την αποσυμφόρηση σχολείων ή ΜΜΜ και η εγκληματική άρνηση πραγματοποίησης μαζικών τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας από την αρχή της εκδήλωσής της. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η πολιτική της εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δυστυχώς για τον Χρυσοχοΐδη και τους εμπνευστές της ακροδεξιάς κοπής ρήσης ότι «η αστυνομία είναι το ΕΣΥ εν καιρώ πανδημίας», η ζωή απέδειξε το προφανές. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, πρόστιμα και απαγορεύσεις, παρά μόνο με ισχυρά και άρτια εξοπλισμένα ΕΣΥ. Το γνώριζαν και το γνωρίζουν και αυτοί και οι «ειδικοί» τους. Επέλεξαν όμως να αξιοποιήσουν την πανδημία, να την χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για το χτύπημα δημοκρατικών ελευθεριών, για την εδραίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος με στόχο την απρόσκοπτη επιβολή μιας σαρωτικής αντιλαϊκής πολιτικής και το πέρασμα εκατοντάδων αντιλαϊκών νόμων.

Το «σχέδιο ελευθερία» οδηγεί σε νέο αδιέξοδο

Το τελευταίο προπαγανδιστικό χαρτί της κυβέρνησης, το εμβολιαστικό πρόγραμμα που μήνες τώρα διαφημίζει υπό τους πανηγυρικούς τίτλους του «σχεδίου ελευθερία», καίγεται. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πέταξε η κυβέρνηση για να στήσει τις φιέστες «εγκαινίων εμβολιαστικών κέντρων» ανά την επικράτεια, δεν αρκούν πλέον για να αποκοιμίζουν και να αδρανοποιούν το λαό. Ο τραγέλαφος που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των λαών της Ευρώπης και του κόσμου κάνει σαφές -ακόμη και στον πιο αφελή- ότι τα εμβόλια στα χέρια των ιμπεριαλιστικών κέντρων γίνονται εργαλεία γεωστρατηγικής πολιτικής και αξιοποιούνται για την εξασφάλιση μυθικών κερδών για τις πολυεθνικές τους.

Τα όσα συμβαίνουν, με τις παραγγελίες και τις δόσεις, με τις αποκαλύψεις για παρενέργειες του εμβολίου της ευρωπαϊκής ναυαρχίδας Astra Zeneca και την απόρριψή του έστω και πρόσκαιρα από τους οργανισμούς φαρμάκου 19 χωρών, είναι αποκαλυπτικά. Οι αποφάσεις των οργανισμών φαρμάκου, δεν υπακούουν σε επιστημονικά πορίσματα και υγειονομικές ανάγκες, αλλά είναι δέσμιες αδίστακτων συμφερόντων. Και αυτό, δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε καταστάσεις όπως αυτή που αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca, όπου κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού τελειώνουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που έχουν ξεσπάσει στην ΕΕ και πού αρχίζει η επιστημονική αλήθεια.

Το μόνο βέβαιο από όλα αυτά είναι ότι αυτές οι καταστάσεις δεν μπορεί παρά να καλλιεργούν -και ως ένα βαθμό δικαιολογημένα- ένα κλίμα δυσπιστίας. Αυτοί, οι ίδιοι οι κυβερνώντες, που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα αδίστακτα συμφέροντα, είναι που δίνουν διαρκώς τροφή στο όποιο αντιεμβολιαστικό «κίνημα». Ένα κίνημα, βέβαια, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πανδημία δεν έχει υπάρξει και δεν έχει εκδηλωθεί πουθενά, παρά μόνο αποτελεί κατασκεύασμα και αυτό της κυβερνητικής προπαγάνδας για την δημιουργία ανύπαρκτων «εχθρών» και υπονομευτών της κυβερνητικής πολιτικής. Και αν έχει συμβεί κάτι στην κοινωνία μέχρι τις αποκαλύψεις για την Astra Zeneca, αυτό δεν ήταν η άρνηση των εμβολίων, αλλά η απαίτηση για έγκαιρους εμβολιασμούς.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός λακές των δυτικών συμφερόντων, παρά τις πανηγυρικές φιέστες, δεν έκανε το παραμικρό για την εξασφάλιση επαρκών και αποτελεσματικών εμβολίων. Το μόνο που έκανε και σε αυτή την περίπτωση ήταν να προαγοράσει και να υπογράψει συμβόλαια με τις εταιρίες δυτικών συμφερόντων, όπως έγινε με την Astra Zeneca, η παρασκευή του εμβολίου της οποίας, από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε με αποτυχίες και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι, αν και τελειώνει ο Μάρτης, όχι απλά δεν έχουν υλοποιηθεί οι στόχοι του μεγαλεπήβολου εμβολιαστικού προγράμματος της ΝΔ, αλλά τα εμβόλια δεν επαρκούν ή δεν προσφέρονται ακόμα ούτε για τον απαραίτητο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Παρ’ όλα αυτά η προπαγάνδα των κυβερνητικών στελεχών και των εντεταλμένων δημοσιογράφων τους συνεχίζει να περιγράφει επιτυχίες και να υπόσχεται «διεξόδους» ακόμη και τώρα που η χώρα βυθίζεται σε υγειονομικό και οικονομικό κόλαφο.

Όσο όμως και αν γαβγίζουν τα σκυλιά των απόλυτα ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η πολιτική της ΝΔ όχι απλά δεν μπορεί να υποσχεθεί κανένα «φως στο τούνελ», αλλά κάθε μέρα που περνάει προδικάζει ένα όλο και πιο σκοτεινό μέλλον. Παρά τις θερινές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ακόμη και τα σχολεία τα κρατάνε κλειστά. Πρόκειται για τη μοναδική χώρα στον κόσμο που με μικρά διαλείμματα έχει βάλει λουκέτο στα σχολεία από τον Νοέμβρη! Και για αυτό το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της νέας γενιάς την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και κανείς άλλος. Πρόκειται για τη χώρα στην οποία επιβλήθηκε ένα από τα πιο σκληρά και παρατεταμένα λοκντάουν με σωρεία απαγορεύσεων, χουντονόμων, περιορισμών και προστίμων. Με απροσδιόριστες ακόμα συνέπειες για την ψυχική υγεία του λαού και τις νόσους που δεν σχετίζονται με τον covid, αφού ένα χρόνο τώρα οι ασθενείς αυτοί έχουν επί της ουσίας βρεθεί εκτός ΕΣΥ. Πρόκειται για τη χώρα στην οποία ο λαός της, που βίωσε και βιώνει έναν από τους πιο μακροχρόνιους εγκλεισμούς με ακραίες απαγορεύσεις και καταστολή, τώρα βυθίζεται στην ανεργία και την οικονομική ασφυξία.

Φως στο ξέσπασμα των λαϊκών αγώνων!

Ένα κύμα οργής απλώνεται σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Η ώρα της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική και τα ολέθρια αποτελέσματά της έφτασε. Η άνοδος των λαϊκών αγώνων ήταν και παραμένει μονόδρομος. Ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες, καταγράφεται μια σταθερή άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράστηκε με εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστικοί χειρισμοί και το τρομοκρατικό χαρτί της πανδημίας φαίνεται ότι αδυνατούν να αναστρέψουν αυτή την πορεία. Ο λαός συνειδητοποιεί όλο και βαθύτερα ότι, αν κινδυνεύει από κάτι, είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής. Ειδικά μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ένα ποτάμι ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών ξεχύθηκε στους δρόμους της Ελλάδας.

Οι «άριστοι» της ΝΔ, όσο και αν καμώνονται ακόμα τους άτεγκτους, συνειδητοποιούν ότι η οργή που δημιούργησαν στην ελληνική κοινωνία βρίσκει την έκφρασή της στους δρόμους του αγώνα. Η πνιγμένη στις αντιφάσεις αναδίπλωση στο ζήτημα του λοκντάουν και των απαγορεύσεων συνιστά μια πρώτη υποχώρηση. Μπορεί ξαφνικά να εμφανίστηκαν οι ειδικοί που αμφισβητούν τις απαγορεύσεις και προτείνουν το «άνοιγμα», για να δικαιολογήσουν την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης, αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι υπαναχωρήσεις στις οποίες αναγκάζεται να καταφύγει ο Μητσοτάκης ήρθαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης των κοινωνικών αντιδράσεων. Και αυτό αποτελεί μια πρώτη μικρή, αλλά σημαντική νίκη.

Καμία κοινωνία και κανένας λαός δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα για χρόνια. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής και αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής και όχι της μη συμμόρφωσης του λαού με τις άθλιες απαγορεύσεις της. Οι αγέρωχοι ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ αναγκάζονται να συμμαζέψουν λίγη από την έπαρση και την αλαζονεία τους. Η μερική άρση των αδικαιολόγητων απαγορευτικών μέτρων, η συζήτηση για την επαναλειτουργία των σχολείων και το «άνοιγμα» κοινωνικών δραστηριοτήτων, εν μέσω μάλιστα όξυνσης της πανδημίας, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να υπομείνει άλλο μια εγκληματική κοροϊδία.

Η γραμμή της αγωνιστικής αναμέτρησης με αυτή την αντιλαϊκή και ακροδεξιάς κοπής πολιτική δικαιώνεται. Ακόμη και αν ένα χρόνο πριν χρειάστηκε να περάσει από δύσβατα μονοπάτια, αποδεικνύεται καθημερινά ότι μόνο οι αγώνες μπορούν να φρενάρουν και να αναστρέψουν την πολύ αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η έξοδος του κόσμου υποχρέωσε και σειρά δυνάμεων να βρεθούν στο δρόμο. Και από την πολιτική της «υπεύθυνης» στήριξης στα κυβερνητικά λοκντάουν και τις απαγορεύσεις να συρθούν τώρα στη διαδικασία των κινητοποιήσεων, έστω, και με καθυστέρηση ενός χρόνου.
Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα η κυβερνητική προπαγάνδα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν την ανασύνταξη των αγωνιστικών δυνάμεων του λαού. Απέναντι σε κάθε δόλια προσπάθεια και τους σχεδιασμούς τους, πρέπει αποφασιστικά και αταλάντευτα να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα.

χει εδώ και καιρό καταρρεύσει, οι υγειονομικοί έχουν συνθλιβεί και επισήμως πλέον, οι ασθενείς από κορονοϊό ή οποιαδήποτε άλλη νόσο υπόκεινται στην απάνθρωπη πολιτική της διαλογής και της επιλογής, για μια κλίνη ΜΕΘ, ΜΑΦ ή ακόμη και απλή! Αν και η «στατιστική» τους γίνεται με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιλογών της κυβερνητικής εγκληματικής πολιτικής, εδώ και εβδομάδες το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, τα «μέτρα» και τα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται για αναστροφή της κατάστασης καταρρίπτονται παταγωδώς και όλα μαρτυρούν το εγκληματικό αδιέξοδο στο οποίο βύθισαν τη χώρα οι «άριστοι» της ΝΔ.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα, ένα χρόνο μετά από την επιβολή ενός από τα πιο σκληρά λοκντάουν σε μέτρα και διάρκεια παγκοσμίως, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν υγειονομικό και οικονομικό όλεθρο και το κυριότερο, με ανάπηρες ελευθερίες και καρατομημένα δημοκρατικά δικαιώματα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας αστοχίας. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η συνέχιση της δεξιάς πολιτικής της διάλυσης του ΕΣΥ και της υποχρηματοδότησης του ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η άρνηση λήψης κάθε πραγματικού μέτρου πολιτικής προστασίας για την αποσυμφόρηση σχολείων ή ΜΜΜ και η εγκληματική άρνηση πραγματοποίησης μαζικών τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας από την αρχή της εκδήλωσής της. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να οδηγήσει η πολιτική της εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δυστυχώς για τον Χρυσοχοΐδη και τους εμπνευστές της ακροδεξιάς κοπής ρήσης ότι «η αστυνομία είναι το ΕΣΥ εν καιρώ πανδημίας», η ζωή απέδειξε το προφανές. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία, πρόστιμα και απαγορεύσεις, παρά μόνο με ισχυρά και άρτια εξοπλισμένα ΕΣΥ. Το γνώριζαν και το γνωρίζουν και αυτοί και οι «ειδικοί» τους. Επέλεξαν όμως να αξιοποιήσουν την πανδημία, να την χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για το χτύπημα δημοκρατικών ελευθεριών, για την εδραίωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος με στόχο την απρόσκοπτη επιβολή μιας σαρωτικής αντιλαϊκής πολιτικής και το πέρασμα εκατοντάδων αντιλαϊκών νόμων.

Το «σχέδιο ελευθερία» οδηγεί σε νέο αδιέξοδο

Το τελευταίο προπαγανδιστικό χαρτί της κυβέρνησης, το εμβολιαστικό πρόγραμμα που μήνες τώρα διαφημίζει υπό τους πανηγυρικούς τίτλους του «σχεδίου ελευθερία», καίγεται. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πέταξε η κυβέρνηση για να στήσει τις φιέστες «εγκαινίων εμβολιαστικών κέντρων» ανά την επικράτεια, δεν αρκούν πλέον για να αποκοιμίζουν και να αδρανοποιούν το λαό. Ο τραγέλαφος που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των λαών της Ευρώπης και του κόσμου κάνει σαφές -ακόμη και στον πιο αφελή- ότι τα εμβόλια στα χέρια των ιμπεριαλιστικών κέντρων γίνονται εργαλεία γεωστρατηγικής πολιτικής και αξιοποιούνται για την εξασφάλιση μυθικών κερδών για τις πολυεθνικές τους.

Τα όσα συμβαίνουν, με τις παραγγελίες και τις δόσεις, με τις αποκαλύψεις για παρενέργειες του εμβολίου της ευρωπαϊκής ναυαρχίδας Astra Zeneca και την απόρριψή του έστω και πρόσκαιρα από τους οργανισμούς φαρμάκου 19 χωρών, είναι αποκαλυπτικά. Οι αποφάσεις των οργανισμών φαρμάκου, δεν υπακούουν σε επιστημονικά πορίσματα και υγειονομικές ανάγκες, αλλά είναι δέσμιες αδίστακτων συμφερόντων. Και αυτό, δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε καταστάσεις όπως αυτή που αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca, όπου κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού τελειώνουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που έχουν ξεσπάσει στην ΕΕ και πού αρχίζει η επιστημονική αλήθεια.

Το μόνο βέβαιο από όλα αυτά είναι ότι αυτές οι καταστάσεις δεν μπορεί παρά να καλλιεργούν -και ως ένα βαθμό δικαιολογημένα- ένα κλίμα δυσπιστίας. Αυτοί, οι ίδιοι οι κυβερνώντες, που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα αδίστακτα συμφέροντα, είναι που δίνουν διαρκώς τροφή στο όποιο αντιεμβολιαστικό «κίνημα». Ένα κίνημα, βέβαια, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πανδημία δεν έχει υπάρξει και δεν έχει εκδηλωθεί πουθενά, παρά μόνο αποτελεί κατασκεύασμα και αυτό της κυβερνητικής προπαγάνδας για την δημιουργία ανύπαρκτων «εχθρών» και υπονομευτών της κυβερνητικής πολιτικής. Και αν έχει συμβεί κάτι στην κοινωνία μέχρι τις αποκαλύψεις για την Astra Zeneca, αυτό δεν ήταν η άρνηση των εμβολίων, αλλά η απαίτηση για έγκαιρους εμβολιασμούς.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός λακές των δυτικών συμφερόντων, παρά τις πανηγυρικές φιέστες, δεν έκανε το παραμικρό για την εξασφάλιση επαρκών και αποτελεσματικών εμβολίων. Το μόνο που έκανε και σε αυτή την περίπτωση ήταν να προαγοράσει και να υπογράψει συμβόλαια με τις εταιρίες δυτικών συμφερόντων, όπως έγινε με την Astra Zeneca, η παρασκευή του εμβολίου της οποίας, από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε με αποτυχίες και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι, αν και τελειώνει ο Μάρτης, όχι απλά δεν έχουν υλοποιηθεί οι στόχοι του μεγαλεπήβολου εμβολιαστικού προγράμματος της ΝΔ, αλλά τα εμβόλια δεν επαρκούν ή δεν προσφέρονται ακόμα ούτε για τον απαραίτητο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Παρ’ όλα αυτά η προπαγάνδα των κυβερνητικών στελεχών και των εντεταλμένων δημοσιογράφων τους συνεχίζει να περιγράφει επιτυχίες και να υπόσχεται «διεξόδους» ακόμη και τώρα που η χώρα βυθίζεται σε υγειονομικό και οικονομικό κόλαφο.

Όσο όμως και αν γαβγίζουν τα σκυλιά των απόλυτα ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η πολιτική της ΝΔ όχι απλά δεν μπορεί να υποσχεθεί κανένα «φως στο τούνελ», αλλά κάθε μέρα που περνάει προδικάζει ένα όλο και πιο σκοτεινό μέλλον. Παρά τις θερινές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ακόμη και τα σχολεία τα κρατάνε κλειστά. Πρόκειται για την μοναδική χώρα στον κόσμο που με μικρά διαλείμματα έχει βάλει λουκέτο στα σχολεία από τον Νοέμβρη! Και για αυτό το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της νέας γενιάς την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και κανείς άλλος. Πρόκειται για την χώρα στην οποία επιβλήθηκε ένα από τα πιο σκληρά και παρατεταμένα λοκντάουν με σωρεία απαγορεύσεων, χουντονόμων, περιορισμών και προστίμων. Με απροσδιόριστες ακόμα συνέπειες για την ψυχική υγεία του λαού και τις νόσους που δεν σχετίζονται με τον covid, αφού ένα χρόνο τώρα οι ασθενείς αυτοί έχουν επί της ουσίας βρεθεί εκτός ΕΣΥ. Πρόκειται για την χώρα στην οποία ο λαός της, που βίωσε και βιώνει έναν από τους πιο μακροχρόνιους εγκλεισμούς με ακραίες απαγορεύσεις και καταστολή, τώρα βυθίζεται στην ανεργία και την οικονομική ασφυξία.
Φως στο ξέσπασμα των λαϊκών αγώνων!

Ένα κύμα οργής απλώνεται σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Η ώρα της αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική και τα ολέθρια αποτελέσματά της έφτασε. Η άνοδος των λαϊκών αγώνων ήταν και παραμένει μονόδρομος. Ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες, καταγράφεται μια σταθερή άνοδος των αγωνιστικών διαθέσεων που εκφράστηκε με εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστικοί χειρισμοί και το τρομοκρατικό χαρτί της πανδημίας φαίνεται ότι αδυνατούν να αναστρέψουν αυτή την πορεία. Ο λαός συνειδητοποιεί όλο και βαθύτερα ότι, αν κινδυνεύει από κάτι, είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής. Ειδικά μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ένα ποτάμι ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών ξεχύθηκε στους δρόμους της Ελλάδας.

Οι «άριστοι» της ΝΔ, όσο και αν καμώνονται ακόμα τους άτεγκτους, συνειδητοποιούν ότι η οργή που δημιούργησαν στην ελληνική κοινωνία, βρίσκει την έκφραση της στους δρόμους του αγώνα. Η πνιγμένη στις αντιφάσεις αναδίπλωση στο ζήτημα του λοκντάουν και των απαγορεύσεων συνιστά μια πρώτη υποχώρηση. Μπορεί ξαφνικά να εμφανίστηκαν οι ειδικοί που αμφισβητούν τις απαγορεύσεις και προτείνουν το «άνοιγμα», για να δικαιολογήσουν την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης, αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι υπαναχωρήσεις στις οποίες αναγκάζεται να καταφύγει ο Μητσοτάκης ήρθαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης των κοινωνικών αντιδράσεων. Και αυτό αποτελεί μια πρώτη μικρή, αλλά σημαντική νίκη.

Καμία κοινωνία και κανένας λαός δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα για χρόνια. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής και αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής και όχι της μη συμμόρφωσης του λαού με τις άθλιες απαγορεύσεις της. Οι αγέρωχοι ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ αναγκάζονται να συμμαζέψουν λίγη από την έπαρση και την αλαζονεία τους. Η μερική άρση των αδικαιολόγητων απαγορευτικών μέτρων, η συζήτηση για την επαναλειτουργία των σχολείων και το «άνοιγμα» κοινωνικών δραστηριοτήτων, εν μέσω μάλιστα όξυνσης της πανδημίας, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να υπομείνει άλλο μια εγκληματική κοροϊδία.

Η γραμμή της αγωνιστικής αναμέτρησης με αυτή την αντιλαϊκή και ακροδεξιάς κοπής πολιτική δικαιώνεται. Ακόμη και αν ένα χρόνο πριν χρειάστηκε να περάσει από δύσβατα μονοπάτια, αποδεικνύεται καθημερινά ότι μόνο οι αγώνες μπορούν να φρενάρουν και να αναστρέψουν την πολύ αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η έξοδος του κόσμου υποχρέωσε και σειρά δυνάμεων, να βρεθούν στο δρόμο. Και από την πολιτική της «υπεύθυνης» στήριξης στα κυβερνητικά λοκντάουν και τις απαγορεύσεις να συρθούν τώρα στη διαδικασία των κινητοποιήσεων, έστω, και με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα η κυβερνητική προπαγάνδα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν την ανασύνταξη των αγωνιστικών δυνάμεων του λαού. Απέναντι σε κάθε δόλια προσπάθεια και τους σχεδιασμούς τους, πρέπει αποφασιστικά και αταλάντευτα να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα.