Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Επανερχόμαστε στο επικριτικό σχόλιο του ΚΚΕ(μ-λ) απέναντι στην Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ με τίτλο: «Πολιτική πρακτική που δεν βοηθά στη μαζικότητα των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό», γιατί το είδαμε κι αυτό! Σε μια κινητοποίηση που καλούσαν οι μαζικοί φορείς της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, εργατικά σωματεία, σύσσωμες οι οργανώσεις της αριστεράς και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες λαού διαδηλώνοντας από το Πάρκο Ελευθερίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ, καταγγέλλοντας τον γενοκτονικό πόλεμο των σιωνιστών και εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την πίστη τους στη νίκη του παλαιστινιακού λαού, οι μόνοι τελικά που δεν συμμετείχαν ήταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ).

Αυτοί που εμφανίζονται υπέρμαχοι της «κοινής δράσης» ήταν οι μόνοι που απουσίαζαν από την πιο μαζική κινητοποίηση των τελευταίων μηνών για την υπόθεση της Παλαιστίνης. Και αυτό έχει να κάνει βέβαια με την πολιτική κατεύθυνσή τους. Προτίμησαν να συμμετέχουν μια εβδομάδα πριν σε μια άμαζη κινητοποίηση 150 ατόμων που κάλεσε το ΝΑΡ, γιατί σύμφωνα με την αντίληψή τους έγινε από επαναστατικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και είχε «ξεκάθαρο πλαίσιο» επίλυσης του παλαιστινιακού, σε αντίθεση προφανώς με την χθεσινή κινητοποίηση που καλούσαν «μαζικοί φορείς» στους οποίους τόσο περιφρονητικά αναφέρεται στο σχόλιό του, λοιδορώντας τη σταθερή προσήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ σε αυτούς. Λες και το πρόβλημα είναι εμείς από εδώ να υποδείξουμε στους Παλαιστίνιους και στις οργανώσεις τους πιο είναι το «πλαίσιο» επίλυσης του Παλαιστινιακού και όχι η παλλαϊκή καταδίκη των σιωνιστικών εγκλημάτων και η ολόψυχη στήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης.

Και αυτή η πολιτική αλλεργία που έχουν οι σύντροφοι με τους «μαζικούς φορείς» και το ρόλο που καλούνται να παίξουν στα κοινωνικά μέτωπα πάλης, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο αμέσως μετά. Την ώρα που εξελίσσονταν η χθεσινή διαδήλωση για την Παλαιστίνη μας ήρθε ένα κάλεσμα από το ΚΚΕ(μ-λ) για μια νέα σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων, σήμερα Κυριακή, 28 Γενάρη, προτείνοντας «Να καλέσουμε ως την Τρίτη 30/1, διαδήλωση υπεράσπισης του αγώνα της νεολαίας και καταγγελίας της επιχείρησης που επιδιώκει να τον βγάλει «παράνομο» και να τον καταστείλει». Την ώρα που οι μαζικοί φορείς, τους οποίους μέμφονται οι σύντροφοι, δηλαδή οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις μαζικές συνελεύσεις τους, τις πιο μαζικές της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν αποφασίσει την κατάληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολών της χώρας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Την ώρα που οι μαζικοί φορείς, δηλαδή οι φοιτητικοί σύλλογοι που απαξιώνουν οι σύντροφοί μας, έχουν κατέβει σε αλλεπάλληλες εβδομαδιαίες διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Την ώρα που οι μαζικοί φορείς, τους οποίους λοιδορούν, δηλαδή οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει την ερχόμενη Πέμπτη να γίνει φοιτητική- πανεκπαιδευτική διαδήλωση απάντηση στις σκευωρίες της κυβέρνησης, έρχονται οι σύντροφοι και καλούν να συσκεφθούν οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για «να καλέσουμε ως την Τρίτη 30/1 διαδήλωση».

Αντί δηλαδή οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να δράσουν μέσα στους μαζικούς φορείς, να βρεθούνε μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, δίπλα στα προβλήματα και τους αγώνες των φοιτητών, συμβάλλοντας στο σωστό προσανατολισμό τους, καλούνται δυο μέρες πριν την προγραμματισμένη παμφοιτητική κινητοποίηση μακριά από τον παλμό του μαζικού κινήματος και απομονωμένοι από τις διεργασίες που συντελούνται σε μια κινητοποίηση λίγων εκατοντάδων μελών και φίλων τους. Όντως υπάρχει πρόβλημα εδώ. Απαντούμε λοιπόν στους συντρόφους πως όχι μόνο δεν βλέπουμε καμιά χρησιμότητα σε μια τέτοιου είδους συνάντηση αλλά τη θεωρούμε και λάθος. Γι’ αυτό και δεν θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη και ούτε θα πάρουμε μέρος σε μια τέτοια κινητοποίηση αν γίνει.

28/1/2024