Νέος γύρος διαδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγκο και τις μεγάλες πόλεις της Χιλής τη Δευτέρα. Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινέρα επιδόθηκε σε εκτεταμένη καταστολή, με τραυματισμούς διαδηλωτών και σωρεία συλλήψεων.
Ο χιλιανός λαός συνεχίζει να προβάλλει αιτήματα, όπως βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αναβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, των υποδομών, καθώς και τερματισμό της βάρβαρης κρατικής καταστολής.
Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τις διακοπές και τις ογκώδεις διαδηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλάσα ντε Ιτάλια στο Σαντιάγο. Την ίδια ώρα, πολλές άλλες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί για το Μάρτιο.
Κατά τις κινητοποιήσεις ένας διαδηλωτής στην πρωτεύουσα παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας, ενώ οι ταραχές επεκτάθηκαν σε τέσσερα προάστια.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Βαλπαραΐσο και η Κονσεπσιόν.
Τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε στην επαρχία, ενώ από τη βάρβαρη επέμβαση των καραμπινιέρων στην Αντοφαγκάστα ένας 16χρονος βολιβιανής εθνικότητας και μια 17χρονη Χιλιανή χτυπήθηκαν από δακρυγόνα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά στα μάτια. Με τον ίδιο τρόπο τραυματίστηκε και ένας 10χρονος στο κεφάλι, ενώ ένας ακόμα 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση επειδή χτυπήθηκε από σφαίρα καουτσούκ.
Επιθέσεις της αστυνομίας σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, ενώ συνελήφθησαν πάνω από 280 άτομα.