Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες την Δευτέρα 29 Νοέμβρη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να απαιτήσουν την αθώωση και των 62 αγωνιστών που είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, την απαλλαγή τους από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους φόρτωσαν  και να καταγγείλουν το όργιο της αστυνομικής βίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας που εξαπέλυε η κυβέρνηση της ΝΔ εκείνη την περίοδο. Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Μ-Λ ΚΚΕ με το πανό του και κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Του λαού η πάλη θα την σπάσει». Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το δικαστήριο ανακοίνωσε την απαράδεκτη απόφαση για την αναβολή της δίκης για άλλον ένα χρόνο ως τις 16 Σεπτέμβρη του ‘22, παρατείνοντας το καθεστώς της ομηρίας των 62 συλληφθέντων αγωνιστών.

Πριν από ένα χρόνο τέτοιες ημέρες με πρόσχημα την αντιμετώπιση τάχα της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, επέβαλε μέτρα χουντικής κοπής και έμπνευσης καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καταπατώντας έτσι βάναυσα τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020 και λίγες μόνο ημέρες μετά το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και των φασιστικών απαγορεύσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ένα νέο όργιο καταστολής και επιδόθηκε σε ένα πογκρόμ συλλήψεων αγωνιστών που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονημένου Α. Γρηγορόπουλου.

Έναν χρόνο μετά οι 62 αγωνιστές βαρύνονται με προκλητικές και ανυπόστατες κατηγορίες περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» την ώρα η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδηγεί το λαό μας σε εκατόμβες των νεκρών. Αποτελεί πρόκληση να στήνονται τέτοια χυδαία κατηγορητήρια σε 62 άτομα, που μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές, στελέχη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και της Αριστεράς, κόντρα στις απαγορεύσεις διαδήλωναν και διεκδικούσαν την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που το ρημάζει. Είναι πρόκληση να στήνονται τέτοια κατηγορητήρια την ώρα που η κυβέρνηση δεν λαμβάνει το παραμικρό υγειονομικό μέτρο στους χώρους δουλειάς, που στα ΜΜΜ οι άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά, που στα Δημόσια Σχολεία οι μαθητές στριμώχνονται σε τμήματα των 27, 28 και 29 παιδιών, που εφαρμόζει μια διχαστική και εκδικητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 62 συλληφθέντες, απαιτεί να αθωωθούν καθώς και να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες.

Μ-Λ ΚΚΕ

29 Νοέμβρη 2021