Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό

Ενώ η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει το λαό μας, τα κόμματα που είναι συνυπεύθυνα για αυτό το έγκλημα, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ζητούν να τους ψηφίσουμε.

Προσπαθούν ξανά να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να κρύψουν την πολιτική τους, που καταστρέφει χρόνια τώρα τις ζωές και το βιος των ανθρώπων.

Θέλουν να αθωώσουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησε στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια, την πολιτική προστασία. Θέλουν να αθωώσουν την πολιτική που ξεπούλησε στο μεγάλο κεφάλαιο δη­μόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Το έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς ήρθε να προστεθεί στα πολλαπλά εγκλήματα με τις καταστροφές από πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, από το χιονιά. Ήρθε να προστεθεί στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, που έγινε με τη συναίνεση της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, και οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους στα διαλυμένα από την πολιτική τους δημόσια νοσοκομεία.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγούν με στόχο την ακραία πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ψεύτικα διλήμματα.

Ενώ η φτώχεια, η εξωφρενική ακρίβεια, η ανεργία και η μετανάστευση μαστίζουν το λαό και τη νεολαία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους εργαζόμενους. Αντί για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δίνει επιδόματα ελεημοσύνης. Αντί να στηρίξει την εγχώρια αγροτική παραγωγή τσακίζει τη φτωχομεσαία αγροτιά. Αντιμετωπίζει με ανάλγητο τρόπο τις κοινωνικές ανάγκες. Την ίδια ώρα το φαγοπότι της πλουτοκρατίας οργιάζει.

Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις κατοικιών, που ενισχύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, απειλούν να ξεσπιτώσουν δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Η εκτόξευση της τιμής του ρεύματος και της ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ξεπούλησε τη ΔΕΗ και ταΐζει το αδηφάγο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο, λεηλατώντας το λαϊκό εισόδημα.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λένε Ναι σε ΕΕ και μνημόνια. Δεκάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια τα έχουν ψηφίσει από κοινού.

Τα εργατικά δικαιώματα και τα συνδικάτα χτυπήθηκαν αμείλικτα από το αντεργατικό οπλοστάσιο που γιγάντωσαν οι νόμοι Χατζηδάκη – Βρούτση – Αχτσιόγλου – Κατρούγκαλου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θρασύτατα αυτοπροβάλλεται ως «προστάτης της δημοκρατίας», την ίδια ώρα που έργο της είναι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, εγκλεισμός, υποκλοπές, κρατική καταστολή με ΜΑΤ, Αίαντες, πανεπιστημιακή αστυνομία και επιβράβευσή τους με το επίδομα των 600 ευρώ, το οποίο ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ.

«Δημοκρατία ή εκτροπή» λέει ο Τσίπρας. Που σε μία νύχτα, στο δημοψήφισμα του 2015, έκανε τη μεγαλύτερη αντιδημοκρατική εκτροπή. Μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε ναι.

Ούτε Νέα Δημοκρατία, Ούτε ΣΥΡΙΖΑ
Αποδοκιμάστε τα κόμματα της ολιγαρχίας
Καταδικάστε την πολιτική της φτώχειας,
της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων
Καταδικάστε την πολιτική της καταστολής
των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Υποτελείς, θιασώτες του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν», Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι κήρυκες της παραμονής στο επιθετικό ΝΑΤΟ και της επέκτασής του.

Έχουν ψηφίσει όλοι τους τη νέα «Στρατηγική Αμυντική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.

Προχωρούν σε μεγάλη αγορά εξοπλισμών και δένουν τη χώρα στην πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών.

Στην Ουκρανία, που μαίνεται ο πόλεμος, βρίσκονται στο πλευρό των δυτικών αφεντικών τους, στηρίζουν πολιτικά και στέλνουν όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι, εμπλέκοντας τη χώρα μας στη σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία-Κίνα.

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η πολιτική τους είναι η υποχώρηση απέναντι στον τούρκικο επεκτατισμό και ο συμβιβασμός για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για το κυπριακό.

Εφάρμοσαν την ίδια ρατσιστική-αντιμεταναστευτική πολιτική, μιας Ευρώπης – «φρούριο», που έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες «κολασμένους της γης».
Αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική στηρίζουν και θέλουν να τη στρέψουν σε ακόμη πιο μαύρες, αντιδραστικές κατευθύνσεις τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Καταδικάστε την πολιτική της ξένης εξάρτησης
και της εμπλοκής στον πόλεμο
Απομονώστε τα μαύρα κόμματα της ακροδεξιάς
και του φασισμού

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με συνθηκολόγες πολιτικές σαν και αυτή που προβάλλει το αρχηγικό κόμμα ΜέΡΑ25, που αποδέχεται την ΕΕ και ο αρχηγός του έχει δώσει στήριξη στην πολιτική των μνημονίων.

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές σαν κι αυτή της ηγεσίας του ΚΚΕ. Η πολιτική του ΚΚΕ δεν μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του λαού και να ενισχύσει τους αγώνες του. Διασπά και υπονομεύει τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στην πανδημία μετατράπηκε σε στήριγμα των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει απαρνηθεί την πάλη για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Έχει αναθεωρήσει την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο λαός μας χρειάζεται μία πραγματική αριστερά που να μην υποτάσσεται στην πολιτική των κομμάτων της ολιγαρχίας.

Απορρίψτε τις δυνάμεις
του συμβιβασμού και της υποταγής

Το Μ-Λ ΚΚΕ, υπηρετώντας την πραγματική αριστερή πολιτική, συνέχισε να δίνει τη συμβολή του στον αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Αντιτάχθηκε στην πολιτική των απαγορεύσεων και της αστυνομικής τρομοκρατίας στη διάρκεια της πανδημίας. Απεύθυνε ανοιχτά καλέσματα στους εργαζόμενους και τη νεολαία και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις τους για να σπάσει στην πράξη την κρατική καταστολή. Πάλεψε για τη μαζικοποίηση και την κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων. Στήριξε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για τη δημιουργία ενός πραγματικά κομμουνιστικού κόμματος.

Στηρίζουμε για το σκοπό αυτό, πριν από όλα, το μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα.

Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ενάντια στην αντιλαϊκή εξουσία της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων ιμπεριαλιστών, προστατών της.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο,
για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Για να ανοίξει ο δρόμος στη Σοσιαλιστική Αναγέννηση της πατρίδας μας

Για μία πραγματική αριστερά

Δυναμώστε – Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ