γινε την Πέμπτη 21/3 το απόγευμα το συλλαλητήριο -συγκέντρωση και διαδήλωση- που οργανώθηκε από διάφορους φορείς και σωματεία στο κέντρο του Πειραιά, ενάντια στις συνεχιζόμενες διώξεις απ’ τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αγωνιστές συνδικαλιστές που αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Πριν από τη συγκέντρωση είχαν προηγηθεί δύο συσκέψεις με στόχο την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, καθώς και συνέντευξη τύπου απ’ τη μεριά της οργανωτικής επιτροπής της κινητοποίησης. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι ίδιοι οι διωκόμενοι καθώς και εκπρόσωποι από διάφορους φορείς και οργανώσεις.

Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος με δικό του πανό και με τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές». Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο σύντροφος Βάϊος Κανδήλας εκ μέρους του Ε.Ο. και μοιράστηκε η προκήρυξή του. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία της ΕΛΜΕ Πειραιά, της οποίας είναι μέλη οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί, με κύρια ευθύνη του ΠΑΜΕ, που προφανώς έχει ανοιχτούς διαύλους με τη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό ούτε καν συμπαραστέκεται στα διωκόμενα μέλη του, ακόμη και όταν ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και μέλος του ίδιου του ΠΑΜΕ!

Από ό,τι φαίνεται η διοίκηση έχει ειλημμένη την απόφαση να οξύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, ακολουθώντας τη γενική αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός για την επόμενη περίοδο.